Na magistrátě vyroste mykologické centrum

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Na pražském magistrátě vyroste největší mykologické centrum ve střední Evropě. Takový je výsledek koaličního jednání Pirátů, Spojených sil pro Prahu a Prahy sobě. Piráti si výstavbu takového centra dávali jako hlavní koaliční podmínku a ostatní strany jim vyhověly. Souběžně vznikne funkce náměstka pro houbaření, prohlásil Zdeněk Hřib.

Tisková konference Zdeňka Hřiba se nesla v přátelském duchu

 

Pirátům se podařilo dojednat koalici se Spojenými silami pro Prahu a Prahou sobě. Piráti šli do jednání s hlavním cílem a to vybudování velkého mykologického centra pro potřeby obyvatel Prahy. Tuto podmínku se jim podařilo vyjednat, což nebylo nijak zvlášť těžké, protože Pospíšil i Čižinský jsou taky vášnivými houbaři. Výsledkem jednání je také, že primátorem se stane Zdeněk Hřib, u kterého došla láska k houbám až tak daleko, že si nechal změnit příjmení z původního Bakala, které zdědil po svém tátovi, taktéž Zdeňku Bakalovi, na Hřib. Všechny tři strany se dohodly, že pro tyto účely bude vyhrazena velká část budovy Nové radnice od architekta Osvalda Polívky. Zde se budou houby nejen zkoumat, ale i pěstovovat, konzumovat a dále distribuovat do škol a školek v hlavním městě. Preferovanými plodnicemi po té budou lysohlávky mexické, které do Evropy nelegálně emigrovaly z Mexika a byly přiděleny do ČR Evropskou unií na základě kvót. Vypěstované lysohlávky by měly pokrýt spotřebu všech základních škol v Praze.

Hřib se již připravuje na první sklizeň hřibů

 

Vybavení nového mykologického centra bude technologicky velmi vyspělé a nebude potřebovat ani Zahradníka. Celý proces pěstování bude zcela automatizovaný. O přesné dávkování hnojiva a vody se bude starat nový superpočítač zároveň těžící kryploměnu, která se těží počítáním množství kriplů v ČR (V podstatě jde jen o sledování a sčítání fanoušků Tomia Okamury na Facebooku.), a tím udržovat příznivou teplotu pro pěstování hub. Celý proces pěstování bude neustále streamován v rozlišení 4K na internet. Na tiskové konferenci u příležitosti oznámení budování tohoto centra nový primátor také sdělil, že tohle je jen začátek. Houbaření se chystá úspěšně rozjet ve velkém i v nemocnicích. Na toto téma taktéž uvedl, že první úspěchy už slaví v nemocnici na Františku, kde všichni zúčastnění doktoři byli schopni odhodit svou stranickost a prostě se jen zhoubovat.

Post Author: Hermor

Neustále opilá a zdrogovaná kreatura, která zapomněla, na jaké planetě a v kterém století se nachází. Obvykle jej můžete potkat na hlavním nádraží v Praze, jak po vás chce drobák. Vyznavačem názoru, že nejlepším lubrikantem jsou dětské slzy.