Prezident vyznamená prvního zmrda! Cenu předá sám sobě.

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

28. říjen je v České republice oslavován nejen jako Den vzniku samostatného československého státu, ale i jako příležitost, aby prezident republiky ocenil honoraci, která se dlouhodobě nebo významně podílí na zviditelňování naší republiky ve světě. Poprvé letos prezident udělí i státní vyznamenání Zlatého zmrda a Blbé kundy.

„Je to jedinečná příležitost, kdy můžeme ku příležitosti 100 let výročí republiky rozšířit repertoár ocenění občanů, kteří se v posledních letech začali vymykat tabulkovým normám. Udělit jim Řád Tomáše Garrigua Masaryka nebo dokonce Řád bílého lva, by bylo přinejmenším diskutabilní. Přesto jim nemůžeme upřít snahu zapisovat naši republiku do povědomí světa, ačkoliv to dělají poněkud svérázným způsobem,” vysvětlil nám ředitel protokolu prezidenta republiky Miroslav Sklenář. „Dostáváme se tak zároveň do poněkud kuriozní situace. Největší zmrd je totiž zároveň hlavou státu. Bude tedy muset ocenění předat sám sobě.”

Pražský hrad momentálně řeší zapeklitou situaci. Zlatého zmrda totiž prezident musí předat sám sobě.

Kdo je to zmrd, co chce a odkud vlastně přišel?
Zatímco Řád blbé kundy je poměrně snadno rozklíčovatelný (a veřejným tajemstvím je, že jej z rukou prezidenta převezme Bohuslav Sobotka), s definicí Zlatého zmrda je to složitější. Zmrdi patří k České republice jako štěnice na chlupatý zadek. Vyskytují se prakticky ve všech společenských vrstvách a dá se říci, že česká populace potřebuje mít ve svém středu skupinu zmrdů, ke kterým bude vzhlížet. Zmrdství je pravděpodobně podmíněno genetikou a výchovou, přesné zdůvodnění tohoto stavu existence však není známo, stejně jako není známo, proč existují viry. Zmrdi obvykle žijí ve větších společenstvech, kde mohou duševně parazitovat na ostatních, nicméně ani zmrd samotář není výjimkou. Obvykle je to člověk, na kterého se ostatní zmrdi vykašlali, protože se topí v průseru. Zcela samostatnou kapitolou jsou takzvaní ekonomičtí zmrdi, kteří parazitují na zmrdech jako takových, což z nich dělá neobvykle zákeřné a bohaté zmrdy. Ti jsou ovšem obvykle vykázáni na okraj společnosti a mediálně jsou pranýřováni.

Zlatý falus i charakteristický kosočtverec. Konečně bude moci prezident ocenit skutečně každého.

Proč právě starý jezevec Miloš?
„Pan prezident se nepochybně personifikoval do úlohy největšího zmrda v České republice, a lidé jsou s tímto faktem spokojeni. Koneckonců to dokázaly i prezidentské volby, kde svého oponenta srazil na kolena drtivým vítězstvím o 1 %,” sdělil nám mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, který se neskrýval poměrně náročnými přípravami slavnostního večera. „Pan prezident vybíral v seznamu ještě z dalších jmen. Například Andrej Babiš nebo Tomio Okamura. Pak si ale řekl, že bude zmrd a nebude tady podporovat nějakou hnusnou náplavku. Miloš Zeman je prostě jediný myslitelný uchazeč o toto ocenění. Navíc, pokud by vyznamenání nedostal letos, mohlo by se stát, že bude už příští rok udělováno in memoriam, a to by si prý pan prezident moc neužil.”

Stále ovšem zůstává otázkou, jak bude prezident na Zlatého zmrda dekorován. Mezi teorie, které momentálně sázkové kanceláře pokládají jako nejpravděpodobnější, se řadí předání Zlatého zmrda z rukou Vladimíra Putina, který z Moskvy přiletí dronem. Oblíbená je i teorie s Pavlem Kočišem (poznámka: druhý největší fanoušek Miloše Zemana), který si natáhne silikonovou masku Miloše Zemana a předá metál. Ve hře je i Laco Deczi. Ten na Hrad míří pro medaili také a je možné, že bude bude při dekorování Miloše Zemana asistovat.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi