V ČR bylo zřízeno Ministerstvo inkvizice

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Pokud si myslíte, že čarodějnické procesy patřily středověku, jste na omylu. Od minulé soboty bylo po mimořádném zasedání vlády rozhodnuto o zřízení Ministerstva inkvizice.

Vláda rozhodla o okamžité intervenci po obdržení studie, kterou si nechala zpracovat u společnosti WZRD na začátku prázdnin. V ní se mimo jiné píše, že se v Česku může pohybovat až 20 000 čarodějnic, toto číslo však nemusí být konečné. Tento počet je dán zejména dlouhodobou nečinností od roku 1989. Před rokem 1989 se povedlo čarodějnice na našem území téměř vyhubit. Po sametové revoluci však jejich čísla začala opět růst. Strmý nárůst, hlavně v devadesátých letech, byl způsoben zvláště tím, že byla propuštěna většina usvědčených čarodějnic, které režim izoloval od společnosti. ,,Pan premiér je tímto samozřejmě znepokojen, není však důvod k panice, minulý režim největší čarodějnice zlikvidoval přímo a ve vězení byly drženy pouze ty, u kterých nebyla nutná likvidace,” prohlásila na tiskovém brífinku mluvčí vlády Petra Doležalová. Zároveň však podotkla, že se všechny usvědčené čarodějnice a jejich přisluhovači budou dle platného nařízení likvidovat.

Rozmohl se nám zde takový nešvar…

Vláda zároveň spustila nábor inkvizitorů. Mezi požadavky na uchazeče patří například respektování daných dogmat, velkou výhodou je pak znalost mučících nástrojů. Jako benefit je nabízeno firemní opékání u ohně. Z důvodu maximální efektivnosti budou inkvizitoři zatýkat výhradně v noci. Ministerstvo inkvizice má mít do měsíce celkem 1 000 zaměstnanců, ve hře je však i navýšení tohoto stavu. ,,Je možné že počty navýšíme, momentálně ještě hledáme ministra a náměstky. Záleží, jak to bude vše probíhat. Bohužel asi už nestihneme žádný výrazný pokrok do komunálních voleb. Jsem z toho smutný, protože určitá část obyvatel bude pořád pod tou jejich kletbou a bude volit špatně,” posteskl si předseda vlády. Od čistky si slibuje hlavně vyřešení některých palčivých problémů, které republiku momentálně trápí. ,,Zvlněné dálnice, sucho na jihu Moravy, neprůjezdná Praha, to je pouze zlomek věcí, za které jsou čarodějnice zodpovědné a je načase, aby je někdo hnal k zodpovědnosti,” pokračuje Babiš.

Zároveň se objevilo podezření o možném střetu zájmů premiéra. Většina zakázek byla totiž zadána napřímo bez výběrového řízení. Agrofert se tak stal výhradním dodavatelem dřeva, hořlavin a buřtů na opékání. Babiš v tom však nevidí nic jiného než špinavou kampaň. ,,Ta sekta, která to tu 30 let řídí, se zuby, nehty brání. Já už Agrofert nemám, musel jsem se ho zbavit. Dal jsem ho do svěřeneckýho fondu. To přece chtěli, no né? Tak proč blábolí něco o střetu zájmů. Agrofert tu zakázku dostal, protože je jediná firma, co nám dodá všecko najednou a hned. Proč bychom měli mít deset dodavatelů, když můžeme mít jednoho? To ušetří v kase 300 milionů, pane redaktore,” rozohnil se Andrej Babiš na tiskové konferenci po jednání vlády.

Nově vzniklé ministerstvo sídlí ve sklepení centrály Agrofertu.

Slavnostní zahájení činnosti proběhlo ještě týž den odpoledne na zámku v Lánech. Prezident republiky Miloš Zeman byl při této příležitosti jmenován vrchním inkvizitorem. Zatímco většina médií informovala o zapálení Masarykovy fatry, ve skutečnosti se jednalo o slavnostní oheň. Zdroj z prezidentova okolí nám pod příslibem anonymity prozradil, že to byl právě prezident, kdo málem uhořel. Dle jeho slov nikdo před zapálením nezkontroloval hladinu alkoholu v krvi prezidenta, existovalo tak reálné riziko vzplanutí. Naštěstí nebyl pan prezident úplně na šrot, ale jen na šrot. Hradní mluvčí odmítl tuto zprávu komentovat.

Na pozdější tiskové konferenci prozradil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček důvody jmenování prezidenta vrchním inkvizitorem. ,,Pan prezident dlouhodobě upozorňoval na výskyt těchto nežádoucích jevů v zemi a vyzýval k jejich likvidaci. Zdráhal se použít termín “čarodějnice”, protože nechtěl šířit paniku. Dnes je ale můžeme nazvat pravým jménem. Jsou mezi námi a nezdráhají se použít všech metod k hanobení prezidenta republiky. Dokonce jej prokleli a vy jste si určitě všimli, jak pan prezident chřadne. Pan prezident vyjadřuje díky Andreji Babišovi za pomoc v boji proti tomuto zlu. Zároveň vyzývá všechny občany, kterým není osud naší země lhostejný, ať vezmou do rukou motyky, cepy, vidle, louče a přidají se k záchraně republiky!” hřměl s odhodláním Ovčáček.

Prezident republiky zapaluje slavnostní oheň, naštěstí v sobě neměl tolik alkoholu, aby sám vzplál.

Od sobotního odpoledne tak za oběť čarodějnickým procesům padlo několik stovek lidí. Nekritičtější situace je na Ostravsku, kde bylo upáleno 20 občanů romského etnika, kteří byli prohlášeni za démony. Zároveň s nimi byly upáleny také dvě studentky, které byly obviněny z čarodějnictví a vyvolávání démonů. Další desítky lidí, zejména novinářů nebo prominentních osobností, které se netajily svými antipatiemi k prezidentovi, se pohřešuje.


 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.