Slezsko se odtrhlo od zbytku republiky, Ostravou zmítají nepokoje

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Po ztrátě Brna utrpěla Česká republika další ránu. Slezsko se rozhodlo odtrhnout a vytvořit tak autonomní stát. Vzhledem ke složení voličů se moci chopili komunisté, kterým zdatně sekunduje Okamurova SPD. Největší napětí panuje v Ostravě, která se dělí na Moravskou a Slezskou. Kde je Karla, když ji potřebujeme?

Dnes časně ráno vyhlásilo Slezsko samostatnost. Po Brnu, které vlastně nikdo ani nepostrádá (jeho zabrání slovenskou armádou se v Praze zapíjí dodnes), jde tak v pořadí již o druhé ztracené území za poslední dva měsíce. Obyvatelé většiny Slezska nepocítili prakticky žádnou změnu, pouze se vyměnila vláda. Místo koalice ANO + ODS + KDU-ČSL, nyní kraj vede tandem komunistů a SPD. Jako první symbolický krok ke světlým zítřkům byly dělníkům předány všechny továrny na území nového státu. ,,Mohu potvrdit, dnes jsme pracujícímu lidu předali všechny slezské továrny. Od zítřka zavedeme přídělový systém a skoncujeme s potravinami pochybné kvality. Nyní všechny komodity ponesou přídomek vítězství, abychom si již navždy připomínali tento památný den,” prozradil nám Robert Rudý, mluvčí komunistů.

Ostrava je nyní rozdělena na dva nesmiřitelné tábory. Separatisté však plánují Ostravu sjednotit a “Moraváky” vyhnat. Zdroj: mapy.cz

Dle důvěryhodných informací od našeho informátora se po celém Slezsku sešikovaly lidové milice místních patriotů a daly se do očisty země. Na hranicích jsou tak nyní anti-uprchlické hlídky, ulicemi prochází ozbrojená domobrana, která na místě popravuje kohokoli s moravským přízvukem a zapaluje auta s pražskou SPZ. Oploceny a izolovány byly také sociálně vyloučené lokality. Místní hovoří o konečném řešení, nechtěli nám však prozradit, co oním konečným řešením je.

Mezitím v hlavním městě Slezského státu (zkráceně SS) zuří válka. Ostrava se historicky dělí na Moravskou a Slezskou. Rozdělení zažehlo spor nepředstavitelných rozměrů. Ozbrojení separatisté ráno obsadili hlavní nádraží a pomalu pokračují směrem k jaderné elektrárně Forum Nová Karolina. Několik lidí z obou táborů přišlo při střetech o život, mnoho jich je zraněno. Největší škody nepříteli způsobili fanoušci Baníku Ostrava, kteří mají s násilnostmi bohaté zkušenosti z fotbalových utkání. Jedinou oázou klidu v celém centru města se tak paradoxně stává ulice Stodolní, kde ještě stále žijí víkendem. Nerozházeli je ani prchající zranění obyvatelé Moravské Ostravy, jelikož rozbité hlavy nejsou nic, na co by nebyli zvyklí.

Vlastnit pražskou SPZ je od rána posuzováno jako nejodpornější zločin.

Vzniklou situaci chce řešit nový ministr obrany Lubomír Metnar (ANO), na znovupřipojení Slezska k České republice vyčlenil speciální jednotku, kterou okamžitě povolal do akce. Z důvodu nedostatku vozidel se část expedičního sboru přesunovala po železnici komerčním spojem Českých drah. Z důvodu “výluk a tak dále” však dorazil o dvě hodiny později než bylo původně plánováno. Zmatek také nastal při záměně stanic, a tak část mužů vystoupila již ve stanici Ostrava-Svinov. Díky důvtipu a improvizaci se rozhodli dostat do cílové destinace tramvají. K tramvajové zastávce na svinovských mostech nedošel ani jeden muž, všichni byli přemoženi halucinogenním chodníkem, který u nich vyvolal záchvat úzkosti a epilepsie. Zbytek vojáků, který dorazil na hlavní nádraží, přišel díky kapsářům o veškeré své vybavení. Nasazeno bylo také všech pět výsadkářů, vzhledem k smogové situaci ale neměli šanci svůj cíl zahlédnout a místo v centru Ostravy skončili v polských Katowicích. Tento incident vyvolal nepříjemnou situaci a český velvyslanec v Polsku byl předvolán “na kobereček”, podat vysvětlení. Vyslán byl také pozemní útočný tým, který byl z důvodu jeho velikosti čítající až dva bojeschopné Pandury rozdělen na dva konvoje. První dorazil až k Opavě, kde vzhledem ke kvalitě vozovky nemohl pokračovat v cestě a vojáci tak pokračují pěšky. Podle posledních informací již v tuto chvíli prochází centrem Opavy a v Ostravě by mohli být zítra ráno. Druhá část konvoje pořád stojí v koloně na dálnici D1.

Halucinogenní chodník v ostravském Svinově zmohl nejednoho milovníka alkoholu. Profesionální vojáci neměli sebemenší šanci.

Ministr obrany na tiskovém brífinku informoval o aktuální situaci a dalších plánech na záchranu Ostravy. Zásadně odmítl možnost se vzdát. ,,Už sháníme Karlu Šlechtovou a Rambohafíka, pokud nám v této šlamastyce někdo pomůže, jsou to právě oni dva,” konstatoval Metnar. O dalším vývoji vás budeme samozřejmě informovat.


 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.