GMO zelenina znovu zabíjela!!! Amerického farmáře rozdrtil tunový kukuřičný klas!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

O škodlivosti geneticky modifikovaných organismů (GMO) bylo napsáno nespočet vědeckých studií. Vždy se došlo ke shodnému závěru: Manipulovat s genomem potravin je zlo. Výživoví specialisté a lobbisté za bio potraviny se domnívají, že přešlechtění a hnípání do genetického kódu plodin může neblaze ovlivnit zdraví člověka. A teď konečně dostali konspirační vědci do rukou i hmatatelný důkaz! Na americkém venkově kukuřice zabila farmáře!

Geneticky modifikovaný organismus (GM organismus, GMO) je organismus, jehož genetický materiál (tedy DNA, příp. RNA u RNA virů) byl úmyslně změněn, a to způsobem, kterého se nedosáhne přirozenou rekombinací.

– odborný slinty

„Původně jsme se domnívali, že modifikované potraviny mohou způsobovat rakovinu, nebo třeba zvyšovat riziko infarktu. Tohle nám v konečném důsledku ale také posloužilo velmi dobře,“ komentuje aktivista Karl Turnip, který již pátým dnem demonstruje před polem s gigantickou kukuřicí. Jedná se tak o v pořadí druhou smrtelnou nehodu způsobenou GMO zeleninou. Jen připomínáme, že první obětí je Andrea Erbsen z německého Dortmundu, která se udusila po vdechnutí půlkilové kuličky hrachu. Již tato původní “nehoda” zvedla ze židlí všechny hipstery, eko, bio a vitamagory a rozpoutala bouřlivou diskuzi na téma “Raději chcípnu hladem, než žaludkem plným pseudozeleniny”.

Podobná vlna nevole se zvedla i na straně veganů a vegetariánů poté, co byly uvedeny na trh brambory křížené s genomem psa. Ty se samy škrábou, což usnadňuje práci zejména v rychloobrátkových restauračních zařízeních. Odpůrcům masa především vadí, že tyto brambory vrčí, když je strkáte do pusy.

Chytré brambory zhruba před čtvrt rokem požádaly o uznání občanství. Marně. Úřady vyžadují podpisy na dokumentech, což brambory nebyly schopny splnit. I nadále je tak můžeme pokládat za jídlo.

A nyní, po nejnovějších událostech na americkém venkově, se situace ještě více vyhrotila. Aktivisté stojí na okraji pole, které vzdáleně připomíná les. Policie zde dokončuje vyšetřování bizarní nehody, během které přišel o život majitel pole Jim Bean. Z policejní zprávy jsou známy taktéž okolnosti nehody, podle které sedmdesátiletý Bean nebral ohledy na doporučení geriatra a vydal se pracovat na pole sám. Při sklizni kukuřice však bohužel zřejmě nedostatečně odhadl váhu klasu a ten jej váhou rozdrtil.

„Nic hnusnějšího jsem za dobu své praxe neviděl!“ sděluje nám okresní koroner, který byl k nehodě přivolán. „Úplně se vlisoval do klasu mezi zrna kukuřice. Zkoušeli jsme ho seškrábnout, ale prostě to nešlo. Nakonec jsme ho do márnice odvezli i s klasem.”

GMO zelenina zabíjí! Odpůrci mají konečně další faktické důkazy!

Bez incidentu se neobešel ani smuteční obřad. Dle závěti Jima Beana mělo být jeho tělo zpopelněno a popel měl být rozprášen do řeky Wisconsin. Problém nastal ve chvíli, kdy se zavřely za Beanem s kukuřicí vrata kremační pece a vyšlo najevo, že šlechtěná GMO kukuřice byla pukancová. Očití svědkové incident popisují jako “ryze popcornovou záležitost”. „Bohužel se kvůli nešťastné náhodě nepodařilo zachovat popel pana Beana.“ Ředitel krematoria se již dříve omluvil pozůstalým a nabídl 10% slevu na další zakázku, neboť jejich příbuzný byl rozprášen bez patřičného posledního rozloučení. Prach pana Beana totiž nespočinul v řece Wisconsin, ale byl rozptýlen prakticky po celém severu Spojených států, což mimo jiného negativně ovlivnilo i rozptylové podmínky.

Popcorn zasypal okolí krematoria. Škody na střechách budov jdou do statisíců dolarů.

Přestože je od samého počátku nad slunce jasné, že za nehodou stojí geneticky modifikované potraviny, americká vláda rezolutně odmítá svoji vinu na smrti amerického občana. Navíc se zcela postavila na stranu upravovaných potravin, ve kterých vidí jasnou budoucnost. Modifikovaná kukuřice totiž dozrává dvakrát ročně a její klasy mají až dvoutunovou váhu. Aby zemědělci uklidnili masy výživových specialistů, plánují od příštího roku GMO potraviny prezentovat jako “100% BIO GMO RAW FIT” plodiny. Podle studie na název kladně reagovalo 8 z 10 hipsterů. Na dva zbývající reklama nezapůsobila, dle jejich tvrzení proto, že být v dnešní době vegan je moc mainstream.


 

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi