STALO SE: Pyrotechnici v centru Prahy zneškodňovali kalorickou bombu!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

V pondělí 14.5. museli pražští pyrotechnici vyjíždět na Václavské náměstí k hlášené bombě. Po příjezdu na místo evakuovali celé Václavské náměstí a uzavřeli přilehlé ulice. Celá akce trvala asi půldruhé hodiny. Doprava v hlavním městě kolabovala.

Výsledek obrázku pro trdelník

Na snímku se nachází jedna z variací kalorické bomby. Tento typ se označuje jako trdelník. Na Václavském náměstí byla použita silnější varianta se zmrzlinou a polevou.

Ve dvě hodiny odpoledne se na pražskou služebnu policie dovolal neznámý muž. Tvrdil, že se ve stánku s trdelníky na Václavském náměstí nachází bomba. Policisté ani na sekundu neváhali a okamžitě zalarmovali pyrotechniky. Mezitím na místo povolali všechny hlídky z okolí, evakuovali dotyčný stánek a uzavřeli přilehlé ulice. Pyrotechnici nejprve po příjezdu vyslali ke stánku speciálního robota. Teprve po prvotním prověření stánku robotem, se na místo vydali sami ve speciálních ochranných oblecích. Ve stánku našli suroviny k přípravě několika desítek kalorických bomb. Některé byly dokonce již hotovy. Okamžitě proto požádali o posily a dali se do manuálního zneškodňování.

“Mohu potvrdit, že na místě zasahovalo celkem 10 pyrotechniků, z nichž každý snědl minimálně 8 trdelníků různých příchutí s vanilkovou nebo čokoládovou zmrzlinou, doplněnou o polevy. Samotné zneškodnění zabralo necelou hodinu. Nyní je okolí Václavského náměstí opět průjezdné bez jakýchkoli omezení. Zároveň policie provedla razii v bytě majitele stánku. Bylo zajištěno celkem 250 g másla a jedna smetana o obsahu ml. tuku 33 %. Muž je nyní ve vazbě a hrozí mu obvinění z teroristického útoku na chuťové pohárky a žaludky.”, informovala nás policejní mluvčí Jana Sladká.

V extrémním horku riskovali pyrotechnici v tomto obleku zhroucení.

“Myslel jsem na svou rodinu, měl jsem strach ze smrti. Po třetím trdelníku jsem si sundal oblek a povolil kalhoty, jelikož se mi začínal opasek nebezpečně zarývat do břicha. Ani na sekundu jsem neváhal, protože jsem věděl, co se stane pokud tu kalorickou bombu nezneutralizuji.”, svěřil se nám jeden ze zasahujících pyrotechniků, který nechtěl uvádět své jméno, redakce jej však zná.

Petr Demolínek, taktéž znám jako Bořek Ničitel se nechtěl ke kolabující dopravě vyjádřit.

I když byl zásah relativně krátký, stihl zasáhnout takřka celou Prahu. Uzavírka zasáhla i tramvajovou dopravu, všechny tramvaje musely jet odklonovou trasou. Několik jich však uvízlo v krátkém úseku mezi výhybkou a Václavským náměstím. Zanedlouho se začaly tvořit kolony. V kombinaci s dalšími uzavírkami a omezeními vznikla časovaná bomba, která doslova zastavila celou Prahu. Náměstek pražské primátorky pro dopravu Petr Dolínek se nám k tomu odmítl vyjádřit. V SMS zprávě pouze odpověděl “Bez kokomentáře.”

Vanilka je jako kebab. Její koupí a konzumací pomáháte plíživé islamizaci naší země.

Krátce po incidentu vydal Tomio Okamura (SPD) na svém faceboovém profilu video vlog, ve kterém kritizuje Evropskou unii. Vyjádřil politování nad nezájmem EU, kdy se do Česka beztrestně dováží vanilka, což je jedna z přísad, která byla použita při výrobě kalorické bomby. Zároveň vyzval vládu Andreje Babiše (ANO) v demisi k okamžitému zákazu vanilky. Navrhl také náhradu za vanilku. “Místo ní bychom měli používat české plodiny, třeba kopřivy,” míní Okamura.

 

 

 

Post Author: Mᴀʟᴄᴏ

Tenhle medailonek je v rekonstrukci. Omlouváme se za zvýšenou úroveň hluku.