Spoiler děje Avengers: Infinity War


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 10 minut.

Pro ty méně chápavější musíme hned na začátek napsat, že když je v nadpisu zmínka o spoilerech, bude text s největší pravděpodobností obsahovat spoilery. Pokud tedy chcete vyrazit do kina a nechat se překvapit co vás čeká, nečtěte to. Fakt ne. Opravdu.

Když jsme vám včera vyklopili TOP10 spoilerů, co vás čekají v kině, možná jsme tím pár lidí trošičku naštvali. OK. Je čas naštvat ještě pár lidí tím, že vyklopíme skutečný děj filmu.

Kameny nekonečna jsou seřazeny tak, jak se k nim Thanos postupem času dostává.

Kámen nekonečna: planeta Xandar

Scéna se ve filmu prakticky neobjevuje. Je v něm pouze zmínka o tom, že Thanos již kámen má, protože vyplanil Xandar minulý týden. Kámen zde byl uložen od roku 2014 pozemského času po událostech z filmu Strážci galaxie.

Kámen prostoru: Loď s asgardskými uprchlíky

Pamatujete si ještě na scénu z třetího Thora, kdy Loki využil příležitosti a znovu típnul Tesseract, za pomocí kterého se pokusil v roce 2012 podmanit matičku Zem? A těšili jste se na opulentní patálie zeleného podvodníčka? Dočkáte se. Ačkoliv Loki zařve ještě v předtitulkové scéně a kámen nekonečna pochopitelně vydá za život svého bratra. Hulk je z posledních sil Heimdallem sestřelen na Zemi, aby ji varoval. Krom Thora a Hulka nikdo z lodi genocidu nepřežije.

Kámen reality: Kdovíkde

Hrdinové se pokusí kámen ubránit ve chvíli, kdy je už vše ztraceno a celý Kdovíkde je jen iluzí kamene, který Thanos právě získal. Při odchodu zajímá Gamoru. Kámen byl u sběratele uložen od roku 2013 po událostech filmu Thor: Dark World.

Kámen duše: planeta Vormir

Gamora si celé ty roky střežila sama pro sebe malé špinavé tajemství. Zatímco se zbytek světa pídil po tom, kde se nachází Kámen duše, Gamora k němu našla cestu a pro jistotu i zničila jedinou mapu. Thanos, jakožto milující tatínek ale vždy pozná, kdy mu dcera lže. Po naléhání v podobě mušení sestry Nebuly Gamora podléhá a slíbí, že jej přivede k touženému Kamenu duše.
Ten se nachází na močálovité krajině Vormir v chrámu na vysoké hoře. Zde je čeká strážce kamene, kterým není nikdo jiný, než Redskull (First Avenger). Toho sem okolnosti uvrhly po konfrontaci s Kamenem prostoru, a osud jej odsoudil doprovázet zájemce o Kámen duše na jejich pouti.
Od Redskulla se domníváme, že aby Thanos Kámen dostal, musí jej vyměnit za něco, co skutečně miluje. Duši za duši. Thanos se tak zbavuje prakticky toho jediného, co kdy zřejmě miloval, Gamory.

Kámen času: Titan

Průzkumná loď Thanose nejdříve trochu pročechrala New York, který se po událostech z prvních Avengerů stačil znovu postavit na nohy. Zde je Thanosovým nohsledem Ebony Maw (prima pošahanej týpek z traileru) unesen. Na loď se dostává ovšem i Ironman a Spiderman. Cestou na Titan se lodě „zmocní“ a Maw je vystřelen do kosmu, kde jeho krátká ale o to oslnivější role končí.
Po „přistání“ na Titanu se setkávají hrdinové se Strážci galaxie, kteří měli na Titan namířeno ze stejného důvodu – konfrontovat Thanose. Zatímco se mezi sebou členové jednotlivých týmu špičkují, Doctor Strange podniká strastiplnou cestu do milionů variant, jak by mohl boj proti Thanosovi skončit. Vrací se s jediným možným řešením.
V tu chvíli na Titan dorazil Thanos. Po souboji se sice Thanose podaří spoutat a téměř sundat rukavici moci. Ve chvíli, kdy se ale Star-Lord dozvídá o smrti Gamory, ztrácí klidnou hlavu a omráčený Thanos se probírá. V epickém souboji následně na Titan shodí celý měsíc. Tony Stark je zraněn. Doctor Strange vyměňuje život Ironmana za Kámen času. Ten byl v jeho rukou od roku 2016.

Kámen mysli: Wakanda

Do Wakandy přicestuje Kapitán Amerika, Falcon, Black Widow, Hulk, Scarlet Witch a Vision. Už dříve se Thanosovi záporáci Black Dwarf, Corvus Glaive a Proxima Midnight pokusili zmocnit Kamene mysli. Pokud by se tak stalo, zemřel by Vision, který je s Kamenem pevně spjat. Wakanda je momentálně na Zemi zároveň nejbezpečnější a nejrychlejší místo, kde by bylo možné z Visiona kámen vyjmout a následně jej zničit. Je pravděpodobné, že by Vision dokázal existovat i bez kamene, protože jeho osobnost je složena z mysli Ironmana, doktora Bannera (příčetnější polovička Hulka), Ultrona, a pochopiletně Kamene síly, který se stal střetem zájmu. K jeho vyjmutí je však potřeba náročná operace, a nepřítel stojí před branami. Scarlet Witch zůstává s Visionem, aby v případě nutnosti zničila kámen i s Visionem, pokud se jej nepodaří vyjmout včas.
V traileru je to moc pěkně sestříhané, skoro si řeknete „fajn, takže může žít i bez něj“. K tomu ale nikdy nedojde. Scarlet Witch sice stihne zničit celého Visiona dříve, než k němu dorazí Thanos. Ten ale již vlastní Kámen času a vrátí Visiona zpět, aby mu Kámen následně vyrval z hlavy.
Po zasazení kamene Thanos odchází portálem pryč a následně realizuje svůj sen, lusknutím vymazat polovinu života ve vesmíru.

Výčet mrtvých

Je pravděpodobné, že se v průběhu volného pokračování většina, ne-li všichni hrdinové vrátí. V tomto okamžiku však pokládejte za mrtvé následující charaktery:
Loki – Thanosem zlomený vaz
Heimdall – probodnuté srdce
Gamora – svržena do propasti
Doctor Strange – zahuben Thanosem
Vision – urvaná polovina hlavy včetně Kamene moci
Black Panter – rozprášen Kameny nekonečna
Scarlet Witch – rozprášena Kameny nekonečna
Doctor Strange – rozprášen Kameny nekonečna
Spiderman – rozprášen Kameny nekonečna
Star-lord – rozprášen Kameny nekonečna
Groot – rozprášen Kameny nekonečna
Bucky Barnes – rozprášen Kameny nekonečna
Nick Fury – rozprášen Kameny nekonečna (potitulková scéna)

Ebony Maw

Přeživší:

Ironman, Thor, Rocket, Nebula, Hulk, Black Widow

Ve filmu se neobjevili:

AntMan, Hawkeye

Pravděpodobná posila do dalšího dílu:

Captain Marvel (kterou stihne kontaktovat Fury těsně před rozprášením)

Captain Marvel má být údajně doposud nejmocnější Avenger

Další spoilery:

  • Cameo roli hraje ve snímku i Peter Dinklage. Ten je digitálně zvětšen tak, že je vyšší, než Thor
  • Nová zbraň Thora se jmenuje Stormbreaker (česky Bouřkovrah)
  • Thor dostane od Rocketa nové mechanické oko
  • Groota znovu “dabuje” Vin Diesel
  • Groot ve filmu vystupuje jako teenager
  • O rukojeť Thorovy nové zbraně se postaral Groot
  • Thor může přežít ve vzduchoprázdnu
  • Na Thorovi neshoří oblečení, ani když jej zasáhne energie hvězdy. V odolnosti materiálu se tak dostala Thorova kožená vesta před spoďáry Hulka.
  • Starkův nový oblek je kompletně z nanočástic, který je schopen se samoobnovovat a vytvářet zbraně dle potřeby.
  • Nový oblek má i Spiderman. Ze zad dokáže nově vystřelit osm(?) mechanických noh. Vypadá trochu jako Doctor Octopus.
  • Hugo Weaving roli Redskulla nesnáší. Je to zároveň pravděpodobně naposledy, kdy jej v této roli vidíme.
  • Ve filmu není AntMan, protože by dějově neseděl se sólovkou, která má jít letos do kin
  • Doctor Strange s aktuálním vývojem situace počítal a pokládal za důležitější, aby žil Tony Stark, než aby se Thanos nezmocnil Kamene času.
  • Hulk stávkuje. Krom první scény hraje celý film Bruce Banner sám za sebe.

Našli jste v článku chybu? Napište nám do komentářů

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi