Zhulení geografové varují: Baltské moře je ve skutečnosti obrovský krokodýl, který chce sežrat Finsko!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Kiel – Finsko je v nebezpečí! Alespoň toto tvrdí několik předních geografů Finska, kteří dnes ráno narychlo svolali konferenci se šokujícím odhalením. Podle několika významných geografů z univerzity v Kielu není Baltské moře, jak se dříve předpokládalo, evropské vnitrozemní moře, ale  obrovský krokodýl. A ten se právě chystá spolknout severoevropskou zemi.

„Celá finská populace musí být ihned evakuována!“ vysvětluje jeden ze zhulených vědců, zatímco jeho kolegové pokyvují hlavou a s evidentně rudýma očima se pokoušejí vypadat vážně. „Monstrum už rozevřelo své čelisti okolo celého Finska a může je kdykoliv sevřít!“

Tým geografů přišel na tento průkopnický pohled v rámci soukromého setkání oslavy narozenin se sušenkami, mlékem a něčím, čemu syn oslavenkyně říkal “dýmka míru”. Volná zábava se brzy zvrhla v obvyklou diskusi nad mapou Evropy.

Krokodýl je o velikosti asi 412 000 čtverečních kilometrů a podle badatelů je těžký zhruba 21 bilionů tun.

„Vlastně je skoro neuvěřitelné, že si toho nevšiml nikdo před námi,“ sděluje vědkyně Tylde Stoned s papírovou čepicí na hlavě. „Je to pravděpodobně proto, že většina map území zobrazovala chybně jako namodralé, namísto zelené. Je neuvěřitelné štěstí, že jsme dokázali včas varovat svět.”

Vědci neskrývali zármutek. Rudé oči jsou jasným důkazem, že celou noc truchlili.

Geologové momentálně bádají nad možnostmi zabití příšery. Nabízí se například varianta zašlápnutí krokodýla obrovskou botou, kterou nalezli ve Středozemním moři. Ve hře je taktéž teorie, že obrovský krokodýl je ve skutečnosti drak a bohatě by mu mohlo stačit sežrat nějakou princeznu. Problém ovšem je, že Finsko je republika a nejbližší Dánské království se své princezny patrně nebude chtít vzdát.

Bádání bude pokračovat hned potom, co si početná skupina objedná pizzu s co možná nejvyšší kombinací příloh. Tomuto úkolu totiž momentálně přikládají vědci největší prioritu.

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi