Plzeňská vysoká škola života otevře nový obor pro mamulky!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 7 minut.

Novým studijním oborem se pochlubí na podzim plzeňská vysoká škola života. Po neslavné aféře se zkrácenými studii na katedře práva si tak plzeňská vysoká škola konečně zlepšuje reputaci, když otevře pro mladé matky studijní obor Mateřská, ale rozhodně ne dovolená. Ten bude novopečené maminky a manželky (latinsky Mater debilis) připravovat nejen na každodenní shon, ale bude je vzdělávat i v politickém a všeobecném rozhledu. Děkankou katedry se stala Eva Hrindová, která si za hnutí Naštvané matky vybudovala dostatečný respekt, aby na poli vysoké školy života mohla plnit tuto významnou úlohu.

Co vedlo vysokou školu života právě k otevření této fakulty jsme probrali přímo s děkankou Evou Hrindovou. „Mladé matky bývají v dnešní době přehlíženy. V sedmnácti jim naštěká na diskotéce do boudy cizí floutek, který zmizí přesně ve chvíli, kdy se mu nastávající šťastná maminka pochlubí s pozitivním těhotenským testem. Osud nebohé dívky tímto bývá zpečetěn. Nedostuduje, na krku ji visí nemanželské dítě, a v neposlední řadě je tu také absence rozumně placené práce, neboť maminka jednoduše nemá ani vzdělání, ani potřebné zkušenosti. Našim cílem je tyto matky patřičně připravit na život, a to ať už v soukromém, tak i pracovním životě.“

Eva Hrindová je známá česká feministka a bojovnice za lidská kráva práva

Ač se to na první pohled nemusí zdát, na studentky čeká opravdu mnoho studijního úsilí. Krom ryze sociálních věd a technik výměny plen, se totiž maminky budou učit i takzvaný mamulkovský slang, který se v průběhu několika let vybudoval na zcela nový jazyk podobný esperantu. Běžný muž nebo nevzdělaná žena tak jednoduše nerozumí frázím jako „Mimísek si čvachtá a manža se tulískoval“.

Stejně tak významnou úlohu bude ve výuce plnit mateřská matematika, což je taktéž poměrně nový vědní obor. Mateřská matematika (tzv. mamamatematika) má za úkol v rámci zdrobnělin vyjádřit co největší jednotku. Výsledek pak může být verbální, nebo numerický, podle potřeby užití. Například malé, několikatýdenní dítě je nazýváno „ťuťuňuňumimísek“. Označení dítěte se společně s věkem zkracuje, až se v průběhu puberty ustálí na krátkou alternativu „hajzl“.
Numerická mamamatematika oproti tomu klade důraz na délku života dítěte, takzvaného plodu. Toto užití si nicméně žádá znalost velké násobilky, a proto zde dochází k poměrně častým chybám. Má-li maminka například dvouměsíční dítě, je matematický výraz pro stáří plodu 60 dní. Stáří je zároveň vyjádřeno ve formě „máme teď…“. Zasloužilé mamulky, které se starají již například o pátého ploda, dokáží s numerickou mamamatematikou operovat natolik dobře, že věk dítěte dokáží vyjádřit v hodinách, ba i minutách.

Vlastnoruční dekorací si můžete vyšperkovat vlastní pelíšek, nebo nasrat každého obdarovaného, kdo má vkus!

Aby si mohl plod čvachtat a spokojený manža se chtěl miliskovat, je nezbytnou součástí výuky sociálních věd i obor pro tvořilky. Zde je z běžných polotovarů vyráběno harampádí, které je pak po bytě vystavováno jako dekorace.
Stejný důraz se klade i na kuchyni, ze které je na konci studia i praktická zkouška. Maminky se zde učí dle ověřených osnov Jirky Babici a jeho kuchařky Kouzlíme s párky z kuřecího separátu na tisíc a jeden způsob.

Praktická zkouška je i z práce na internetu, zejména v rámci vkládání/ vyhledávání obsahu na Mimibazaru.

Dalším důležitým oborem je pak zdravověda, kde se bude klást velký důraz především na selský rozum a vědomí, že bylinky nad chřipkou dokážou zvítězit vždy lépe, než farmalobby s vakcinací a vedlejšími účinky. Mamulka – absolventka získá doktorát z alternativní medicíny vystudované na Googlu a porodní báby se specializací na domácí porody do bazénku.

Jednou z nejvýznamnějších postav mezi vyučujícími bude rozhodně Klára Samková, která proslula především jako advokátka rodinného práva a rituálním prokletím tureckého velvyslance. Na katedře bude přednášet obor základy vlastenectví a čarodějnictví (nenechte se mýlit. Je to jeden obor).

Klára Samková nemá ráda Islám, Turky a buřtguláš.

Nadějný projekt se může pyšnit tím, že není financovaný z fondů Evropské unie. Jedním z předmětů je totiž mimo jiného krom budování rodiny i budování czexitu. Fakulta je tak financována především štědrými mecenáši, kterých je v Rusku stále ještě dost.

Úspěšné absolventky pětiletého studia se budou moci pyšnit titulem pič. (Pohlavně Intelektuální Češka) před jménem, který by jim měl otevřít dveře k pozicím jako sekretářka, osobní asistentka, tisková mluvčí, nebo feministka.

 

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi