Bylo nebylo: 19.03. – 25.03.2018

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Vítáme vás u historicky prvního ohlédnutí, které bude převážně nevážně sledovat dění v České republice a přilehlých státech. Obsah je seřazen chronologicky tak, jak jsme se mu věnovali v bleskovkách na sociálních sítích, a bylo by škoda, kdyby příspěvky zapadly.

Pondělí, 19.03.2018

  • Populární hradní duo Nejedlý Mynář se vrátili z Číny s nepořízenou. Nejenže v kufru nedovezli Jie Ťien-minga, ale nepodařilo se prodat ani práva na večerníček Pat a Mat, ačkoliv je pánové poměrně věrně napodobili.
    80.000.000 schodek v rozpočtu Hradu tak bude zamáznut jinak. V úvahu přichází objednávka kontejneru pro svoz vratných lahví.

 

Úterý, 20.03.2018

  • NASA dnes přišla s překvapivým tvrzením, že mimozemšťané nás ve skutečnosti v historii již kontaktovali. Bylo to ve střední Evropě, zhruba okolo 14. století, a mírová mise tehdy pohořela na neandrtálských způsobech původních obyvatel, kteří se sudlicemi a hráběmi v ruce zahnali “malé šedé” zpět do rakety se slovy, že “tu žádný přičmoudlý přivandrovalce nechceme. Táhni odkud jsi přišel ty migrantská špíno”.
  • Dopravní úřad města Prahy přišel pro zpovykané občany se šokující informací. Tramvaje je možné seřadit i do 17,8 km dlouhé kolony. Žižkov je slabý odvar.

 

Středa, 21.03.2018

  • Praha získala prestižní ocenění za nejlépe zabezpečené město proti terorismu.
    Až později se komisi podařilo vysvětlit, že dopravní omezení jsou součástí běžné rekonstrukce města.
  • Na počest hradního velikána byl otevřen na Václavském náměstí hajzl Miloše Zemana.
    Zatím se nám nepodařilo zjistit, jak Miloš reagoval na to, že Ovčáček má významnou stavbu dříve, než prezident…
  • Ministr zahraničí Martin Stropnický si dnes předvolal ruského velvyslance Alexandra Zmejevského.
    Podle posledních zpráv je stav Stropnického stabilizovaný a je mimo ohrožení života.

 

Čtvrtek, 22.03.2018

  • Bohuslav Sobotka končí v politice. Ohlašujeme k této příležitosti vševlastenecký slet na neděli 25.03.2018 na strahovském stadioně, kde se společně dohodneme, kdo bude moct po Mirkovi a Bohoušovi za naše posraný životy teď.
    Přezůvky s sebou!

 

Pátek, 23.03.2018

  • Filantrop, moderátor a majitel komerční televize Barrandov, Jaromír Soukup, včera odvysílal poslední díl populárního diskusního pořadu TÝDEN s prezidentem.
    Jako oficiální důvod se podařilo zjistit, že Soukupova obliba v poslouchání sama sebe dosáhla takových rozměrů, že pro prezidenta nezbylo prakticky žádné místo. Zároveň je Soukupovi málo, aby mu tleskal jen jeden geront. Miloš byl tedy z rovnice vyloučen a nahradí jej placený kompars.
    Nový TÝDEN s prezidentem bez prezidenta se bude jmenovat TÝDEN podle Jaromíra Soukupa. Můžete se tak těšit na celovečerní monolog, který budou přerušovat pouze reklamní bloky pro nádech.
  • Ruská média: Ruský satelit našel na Jupiteru vodu a potvrdil přítomnost velryb.
    Západní média: V Indickém oceánu se našel ruský satelit.

 

Sobota, 24.03.2018

  • Itálie má po volbách nového předsedu parlamentu. Jmenuje se Roberto Fico (43 let).
  • Americkému farmáři se v týdnu podařilo tajně nafotit zatmění měsíce bez toho, aby fotografii retušovala NASA!

 

Neděle, 25.03.2018

  • Tomio Okamura se ostře ohradil proti tomu, aby se kvůli prvnímu českému teroristovi přirovávala SPD k odnoži Talibanu.
    Vzhledem k reputaci, zejména na sociálních sítích a terorizování uživatelů a svobody slova, je totiž mnohem totiž mnohem trefnější označení Daliban.
  • Řešíme teď společně s Hradem takovou nemilou věc… Chceme alespoň symbolicky islámské turisty upozornit, že na Pražském hradě se nenachází stará mešita, ale starý ješita!

 

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi