STALO SE: Severokorejci se po vyhrané olympiádě vracejí zpět domů!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Za rekordně krátkou považují severokorejská média zimní olympiádu, která se konala u jižních sousedů. Přesto zocelený lid Severní Koreje dokázal nemožné. Zvítězil ve všech disciplínách! S odvoláním na severokorejské mediální zdroje vám nyní přinášíme bližší informace!

Kim Čong Un poblahopřál všem severokorejským olympionikům. Podle Kima byla účast na zimních hrách nejen otázkou cti a důstojnosti, ale i šancí ukázat zbytku světa, že jeden Severokorejec dokáže hravě srazit na kolena libovolného imperialistického sportovce. Výsledky olympiády dle svých slov nicméně očekával jako sázku na jistotu, ačkoliv je jasné, že svým pozváním chtěla Jižní Korea velkého Kima jen zesměšnit.

Severokorejská média nás mezi tím zásobují informacemi o průběhu olympiády, ze které Severní Korea ani tentokrát neodešla poražena.

Průběžné výsledky zimních olympijských her byly hned ráno následující:

Od samotného rána zaujala KLDR první příčku v počtu zlatých medailí. Rozdíl pak během dne už jen zvyšovala.

Blahopřejeme tímto Severní Koreji k neuvěřitelnému výsledku, který je důkazem, že i malá a naprosto izolovaná země může překvapit svět svojí houževnatostí a sportovním duchem. Kéž bychom se podobného zápalu mohli dočkat i v našich končinách!

Za omračující je například možné pokládat výsledek biatlonisty Čuri Na´Chuje, který získal bonusové body za kopání příkopu zmrzlou ponožkou. Stejně tak obdivuhodný je výkon běžkyně na lyžích Pi tchin Ky, která v rámci úspory nákladů na transport běžela až z Pchjongjangu. Krom zlaté medaile a mediale za vytrvalost, si odnesla i sedm broků v zádech, které utržila při přebíhání jihokorejské hranice.

Samozřejmě si Severní Korea nenechá zkazit chuť vítězství takovou banalitou jako je informace, že boj v jednotlivých disciplínách započne až zítra.

 

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi