O Masarykovy ostatky projevil zájem CERN. Už pět let v hrobě neúnavně rotují!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Předpokládalo se, že události posledních let nenechají “tatíčka” spát, a že se bude obracet v hrobě.  Seismologická stanice poblíž Lán však hlásí: “Masaryk nejenže rotuje, ale i zrychluje!” Podivný přírodní jev už přilákal i vědce ze švýcarského CERNu, kteří projevili o ostatky Masaryka zájem. Domnívají se totiž, že jsou na stopě nového raketového pohonu!

Není to přitom poprvé, kdy se CERN poohlíží po inovacích v české kotlině. Vzpomeňme například na Láďu Hrušku, který navštívil Ženevu poté, co nechal v mikrovlnné troubě během přímého přenosu explodovat svoji hrnečkovou bábovku. Bohužel se ukázalo, že za mohutnou explozí stojí několik pytlíků kypřícího prášku, a ne náhodné objevení antihmoty.

Láďa Hruška si bohužel k mohutné explozi pomohl kypřícím práškem, který se pro účely raketového inženýrstvý ukázal jako naprosto nepoužitelný.

Aktuální případ má však mnohem větší ambice. Vědcům se již podařilo vypozorovat, že rotaci Masaryk zvýší pokaždé, když si jej nějaký vlastenec vezme do huby. Naposledy se tak stalo minulou středu, když mluvčí prezidenta přirovnal Zemana k Masarykovi. Zpráva vyvolala v okolí Lán menší zemětřesení. Podle očitých svědků dokonce cinkaly v policích sklenice, a zemětřesení bylo cítit i poblíž hory Říp, kde otřesy vyhnaly do volného prostranství početné skupinky Zemandrtálců.

Raketový inženýr Herbert von Faucvaj je nicméně plný optimismu, a dokonce popsal svoji teorii, která by zejména v některých vědeckých kruzích mohla vyvolat poněkud třaskavé reakce. “Stojíme na prahu epochálního objevu. Konečně se nám podařilo syntetizovat vztek do energie. V tomto případě se ukázalo být české vlastenectví jako nevyčerpatelný zdroj blbosti, což z ostatků Masaryka vytváří prakticky perpetuum mobile!”

Masarykova kostra se bude již za nedlouho prohánět v podstatně větším prostoru.

Není přitom zatím přesně známo, jaké maximální rychlosti může Masaryk dosáhnout, neboť v pokoji definitivně neodpočívá. Existují určité obavy, že jakmile rotace dosáhne kritické hranice, již nebude cesty zpět, neboť rotující ostatky dostanou vlastní gravitační tah a může v konečném důsledku dojít k vytvoření černé díry, která by měla z pochopitelných důvodů pro republiku neblahé důsledky. Vlastenci totiž správně poznamenávají, že černo už je tu dost. Uvědomělí občané dodávají, že z České republiky se stala díra už dávno. Vše tedy nasvědčuje tomu, že pokud se nepodaří dostat rotaci ostatků pod kontrolu, bude na nás zbytek světa skutečně pohlížet jako na černý flek na mapě, kam se nikomu nechce.

Bude snad Masaryk prvním českým post-mortem kosmonautem?

Momentálně probíhá s Českými úřady usilovná domluva o exhumaci a převezení ostatků do švýcarského CERNu. Existují přitom samozřejmě bezpečnostní rizika, kvůli kterým se obě strany snaží tlačit na pilu. Jednak není přesně možné určit, co se stane po vykopání Masarykových ostatků. Může dojít například k mohutné explozi, nebo rozpadu hmoty. Stejně tak panuje obava, že pokud nezareagují vědci a úřady dostatečně rychle, kostra Masaryka by se mohla zcela zastavit, pokud by Miloš Zeman zaklepal bačkorama, nebo se u něj náhle objevil náznak soudnosti. Druhá varianta je přitom samozřejmě brána jen jako sci-fi.

Mrtví se prý nemohou bránit. Ale umí v rakvi metat tornáda.

Na stole však ještě existuje varianta provádění testů na méně významných vlastencích. Seismologická měření totiž zaznamenala pohyb i u hrobů Františka Palackého, Boženy Němcové, nebo například Karla Kryla. Ten s sebou začal prudce otřásat po zneuctění Tomášem Hnídkem.


 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi