Daniel Landa ukázal svého trpaslíka. Je malý a scvrklý. Pytlík také!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 6 minut.

Permoníci a Elfové. Prsten moci nebo jízda na kohoutech. Všichni, kdo se Danielu Landovi před lety smáli, když odjížděl do Afghánistánu na svoji tajnou mezinárodní misi teď mlčí. Daniel se totiž vrátil a nepřišel s prázdnou. Ukázal celém světu svého trpaslíka i s Pytlíkem, ačkoliv jsou po cestě trochu dehydratovaní a scvrklí.

„Jasně že si uvědomuju, že se moje historky až nápadně podobají Tolkienově Středozemi, ale uznejte. Měl by někdo tolik fantazie, aby si to všechno vymyslel? Neměl! Ani Tolkien. Jen prostě sepsal kroniku Středního východu (poznámka redakce: povšimněte si nápadné podobnosti v samotném pojmenování Středozemě a Středního východu). Před lety jsem se vydal bojovat za lidi, i když už to byl vlastně tak trochu aftermatch, neboť ke zboření Dvou věží zlého kouzelníka došlo už téměř před dvaceti lety. Je ale potřeba práci dotáhnout, aby zlo znovu nedostalo příležitost chopit se moci.“

Daniel Landa nám dále popisoval svoji strastiplnou cestu, neboť aby se dostal k Prstenu moci, musel nejdříve získat potřebné artefakty (peníze), které mu ukáží cestu. V první řadě si musel ulovit trpaslíka, protože trpaslík má obvykle přehled o všech pokladech a místech kde jsou zakopány. Naneštěstí se nejbližší a nejvlivnější trpaslík Giml nacházel necelých 3.000 kilometrů vzdálen v Indii. Daniel Landa tak nasednul na svého kohouta a vydal se přes Pákistán za svým osudem.

Daniel cestou do Indie uhnal tři pohádkové kohouty k smrti. Proto se nakonec rozhodnul přesedlat na kohouta mechanického.

Cestou si Daniel našel početnou skupinu fanoušků, neboť vždy při večerním táboráku drnkal na improvizovanou kytaru ze strun z ježčích střívek. Jeho cesta přes z Afghánistánu do Indie tak začala spíše připomínat šňůru popové hvězdy, neboť s Danielem začal cestovat i jeho fanklub.

Brzy začali domorodci okolo jeho táboráku dokonce stavět improvizované pódium a ani ne po měsíci přijela afghánská televize s jejich jedinou kamerou a Landa natočil se svým bardem klip Arya, což mu otevřelo dveře do národního kola Afghanistan hledá superstar.

 

Dan vybrousil jak choreografii, tak i svého barda, který je schopen udělat práci prakticky celou sám a Dan jen většinou vydává zvuky jako Tupac
 

Po čtvrt roce tak Daniel dle svých slov konečně se svojí armádou přicestoval k trpaslíkovi, který byl nicméně exkomunikován (poznámka redakce: Giml úplně blbej a na nic, neboť byl po převratu trpaslíků sesazen a trpasličí národ si zvolil demokratické řízení státu, což znamenalo že trpasličí rezervy byly z bezpečnostních důvodů vykopány, aby se změnilo jejich uložení. Při výkopu se bohužel poklady ztratili, což posunulo demokratickou republiku trpaslíků na úroveň většiny středoevropských zemí.)

Koupit si Prsten moci za trpasličí peníze tedy nevyšlo. Z trpaslíka se po několika hodinách naléhání a žhavého železa přece jen nakonec podařilo vyrazit alespoň nějakou informaci. Sesazený trpasličí král má totiž vzdáleného bratrance, míšence trpaslíka, kozy a člověka, který má podivnou fixaci na lesklé, kulaté kovové předměty, díky čemuž získal přezdívku Pán prstenů a Prsten moci už má. Bohužel se jeho údolí nacházelo v necelých 3.000 kilometrů vzdáleném Afghánistánu.

Daniel sbalil svoji armádu a trpaslíka jako rukojmí a vydal se tedy na strastiplnou šňůru popové hvězdy zpět. Cestou dokonce trochu zabloudil a získal prestižní ocenění Hindúkušská pahorkatina hledá talent.

Daniel Landa má početnou základnu fanoušků i v Afghánistánu

Byl tam! Frud Pytlík! Přesně, jak mu trpaslík sliboval. Jeho bratranec se vzhledem pulce seděl před vydlabanou jeskyní a mnul lesklý kulatý předmět a žvýkal tabák. Zabavit lesklý problém nedělalo zase tak velký problém. Snad jen morální. Když si ale Daniel uvědomil, že Prsten moci je jen ložisko z rozstřeleného ruského tanku, cetku mu vrátil. Frud Pytlík z vděku přísahal Danielovi věrnost na život a na smrt, -což by šlo přeložit jako dobrovolné otroctví a souhlas s účinkováním v manéži Daniela Landy, neboť Dan se rozhodnul v Mordoru Afghánistánu na nějakou dobu usadit. Teď když měl Dan oddaného sluhu, prsten mu zase sebral pro “vyšší dobro”.

Dan se chlubí Prstenem moci. Ložisko se patrně nacházelo v čerpadle ruského tanku.

Pro nás má Dan hned několik poselství. Není všechno zlato, co se třpytí. Také, že skutečný poklad nosíme v sobě. A také, že své nepřátele i dnes můžete porazit písničkou a zpěvem. Zda své protivníky donutíte k panickému úprku, pláči, krvácením z uší, nebo slzám se již Dan nezmínil.

 

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi