Na Ostravsku nalezeno obrovské ložisko Bitcoinu. Jeho hodnota začala následně prudce klesat!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Ostravsko jsme v Praze měli vždycky rádi. Jsme jim vděčni za mnoho věcí. Mimo jiného za to, že náš odpad nemusíme spalovat v Čechách, taky za to že se zde natáčely scény do amerického velkofilmu Pripjať (což americký štáb vyšlo mnohem levněji, a navíc léčit rakovinu plic je stále snazší, než nemoc z ozáření), a v neposlední řadě jsme Ostravsku vděčni za ty tisíce vagónů uhlí, díky kterým nám v civilizaci nebyla zima. Jenomže kšeft je kšeft, uhlí se netěží a taháme plyn z Ruska, a tak už Česká republika nějaký ten týden jedná s Polskem o prodeji Ostravska, které je spíše na obtíž. Teď se ale ukázalo, že prodat Polsku Ostravsko by byla obrovská chyba! V karvinských dolech bylo totiž nalezeno obrovské ložisko Bitcoinů!

Začalo to Lithiem, o kterém jsme sice nevěděli, ale před volbami nám bylo rázně vysvětleno, že ač jej sami zpracovat neumíme, ukrást si tento kov prostě nenecháme. Tehdy se hovořilo o tom, že v Krušných horách se nachází skutečný poklad, jehož cena ještě poroste. Teď se ale ukázalo, že Krušné hory mohou být jen malá pokladnička oproti tomu, co bylo nalezeno na Ostravsku.

„Vůbec jsme nemysleli, že by to mohlo mít nějakou cenu“, vysvětluje horník Karel Havíř, který už pět let čeká na Úřadě práce na nové zaměstnání. „Všude se to tam válelo. Prostě jsme to jen nakládali na vozík a vyváželi ven s ostatní sutí, která překážela při dolování uhlí. Štoly jsou toho ještě pořád plné!“

 

Ostravsko ukrývalo obrovské naleziště Bitcoinů. Před lety o ně nikdo nejevil zájem. Pohled do jedné ze štol.

Na naši otázku nám zároveň nikdo nebyl schopen odpovědět, neboť jsme se ptali, kam že to byla ona suť odvážena. Je velmi pravděpodobné, že se někde na kopci válí poměrně nemalá hromada peněz.

Celé to až nápadně připomíná historii s platinou, které se hutníci taktéž zbavovali při těžbě stříbra jako odpadu. Až pozdě si lidé uvědomili, že odpad může mít paradoxně vyšší hodnotu než původní surovina.

Nebývalý nález s sebou nicméně nese i negativní aspekty pro obchod. Obecně vzato platí, že nabídka určuje poptávku. Je-li něčeho dostatek, ztrácí to na hodnotě. I toto může být problém České republiky.

Potvrzuje to i bruselský ekonom docent Prosp Ector. „Vezměte si kupříkladu zlato. Jeho cena stále nenápadně stoupá, přestože nemáme pochybnosti o tom, že hluboko pod povrchem se nachází žíly s nesmírným množstvím zlata, které by s cenou tohoto kovu otřáslo. Nic takového se ale nestane, protože momentálně neexistuje způsob, jak se ke zlatu dostat. Na stránku druhou si vezměme ale případ z teoretických mimozemských civilizací, kteří mohou zlato pokládat za naprosto běžný kov!”

Například nejznámější mimozemšťan na Zemi, Michael Jackson, vlastnil zlatou toaletu včetně zlaté štětky a toaletního papíru. Přestože nikdy nebylo vytěženo tolik zlata, aby z něj bylo možné záchod odlít. Zlato tedy muselo pocházet “odjinud”.

Odborníci před několika dny dokončili na Ostravsku rozsáhlé zkoumání v již „vytěžených“ dolech uhlí, kde bylo po menším odstřelu v jedné z šachet objevena žíla, o které experti mluví jako o „největším ložisku na světě“. Naleziště je dokonce tak velké, že může dojít k trvalému snížení hodnoty na burzovních trzích. Na zprávu již koneckonců reagovaly první výsledky, které se za pouhé dva dny propadly o 25 %.

Cena Bitcoinů se po oznámení českého naleziště hluboce propadla.

Chceme tímto pogratulovat všem, kteří si na Vánoce koupili Bitcoiny za 18.000 USD, aby na nich za týden prodělali čtvrtinu hodnoty. Zároveň byla zrušena nabídka České republiky vůči Polsku, které nabízelo za prodej Ostravska 2 Bitcoiny.

Vrah by policii určitě nevolal. To přece není v pořádku. Ale vy tady přece nejste ti zlí! No to je jedno. Postarejte se o to, aby nebyl žádný svědek!

 

Jediný skutečně vlastenecký eshop!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi