Epilepsie, více než taneční droga

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Sociální studie v posledních letech ukázaly, že mladiství z nižších společenských skupin oproti svým bohatším vrstevníkům většinou strádají. Projevuje se to nejen způsobem života, stylem oblékáním, výběrem automobilu, ale i slovníkem a v neposlední řadě i způsobem trávení sobotní noci.

„A přitom je Rolls-Royce tak krásné auto. Já vůbec nechápu, proč v něm jezdí tak málo lidí!“

Karel Gott

Ukázalo se totiž, že chudí lidé na nákup kvalitních drog peníze nemají. Jejich taneční kreace, které nejsou řízeny a podporovány omamnými látkami tak nemají patřičnou úspěšnost a samečci svým tancem vábí až druhořadé samičky (poznámka redakce: většinou hloupé, ošklivé, tlusté, slepé, kulhající či jinak hendikepované samice). Vzniká tak začarovaný kruh, kdy finanční možnosti rozhodují o tom, zda se bohatému a krásnému páru narodí další zbohatlík se stříbrnou lžičkou v prdeli, nebo se dvěma zoufalcům narodí jen další vidlák, který je na parkovišti před diskotékou odsouzen šňupat ve své Felicii z igeliťáku toluen, aby se na parketu alespoň trochu motal.

Prokletí sobotních kulturáků. Tanečník bez extáze.

Taneční trendy a výzkum v medicíně se však evidentně již velmi brzy protnou. Alespoň o tom nás informoval profesor Pene Trance se Sorbonny.

„Je neuvěřitelné, jak daleko dokázala věda a medicína dojít za pouhé století. Představte si, že byste díky záchvatům tančili před sto lety například na melodii valčíku. Všem byste byli za blázny – a oprávněně! Vývoj hudby a její rytmická melodie která je stále rychlejší, však dává stále reálnější možnost využití neurologických chorob, které vás dostanou nejen do středu pozornosti, ale rapidně díky vašim kreacím zvýší i úspěšnost a reputaci při výběhu partnerky. Váš hendikep vás tak paradoxně dostane před všechny ty taneční mágy na extázi, kteří si drogu musejí kupovat.“

Profesor Trance dále vysvětluje, že nejvíce in by byl jedinec, kterého postihnul tanec svatého Víta. Jak jste si jistě všimnuli, toto onemocnění se tak jistě nejmenuje náhodou. Za zvláštnost pokládáme, že k pojmenování došlo již v devatenáctém století. Lze tedy předpokládat, že již před dávnými věky lékaři a felčaři očekávali, že tato nemoc přijde do trendu podobně, jako se dnes každý chlubí dysgrafií a dyslexií.

Pene Trance nicméně zároveň dodává, že pořídit si tanec svatého Víta není v dnešní době úplně snadná záležitost a v neurologických onemocněních se jedná spíše o podpultové zboží. Toto onemocnění totiž vzniká jako následek nedoléčeného streptokoka. Jako mnohem snazší a rychlejší způsob jak zazářit na parketu, profesor jmenuje epileptický záchvat, který si můžete pořídit zcela zdarma například i zíráním na stánek vietnamského trhovce s předvánoční nabídkou dekorací.

Šedesát důmyslně ukrytých stroboskopů proměnily společenskou událost na megadance party

Jako neplánovaný dance festival se například proměnilo loňské rozsvěcování vánočního stromku na Masarykově náměstí v Brně, kde se pořadatelé rozhodli uspořádat světelnou show a rozblikaný dav se po několika minutách hromadně změnil na breakdance. Podotýkáme, že za melodie Tiché noci působilo toto skupinové vystoupení přinejmenším bizarně, svůj účel však splnilo a rozsvěcení stromku je zapsáno v Guinessově knize rekordů jako největší taneční happening na světě.

Společně s lékařským institutem v Sorbonně a profesorem Trancem vám tak přinášíme speciální „pocket edici“, díky které si můžete přivodit epileptický záchvat doslova kdekoliv, kde budete mít na mobilním telefonu přístup na internet!

Staňte se profesionálním tanečníkem během okamžiku. Sledujte náš rychlokurz!

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi