Milan Chovanec si k Vánocům nadělí ženskou!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Že ČSSD potřebuje nutně změnu ve vedení a novou krev se spekuluje již dlouho. Přispět by teoreticky mohla i něžná ženská ruka v pozici předsedkyně strany. Milan Chovanec nenechal nic náhodě a hormonální terapii zahájil již vloni.

„Milda s tím přišel počátkem roku 2013“, vzpomíná na podivný rozhovor Lubomír Zaorálek. „Chvilku jsem ho mlčky poslouchal a pak se zeptal, jestli si dělá kozy. A že prý ano a jestli bych mu jako prý poradil, kolikatky by se voličům nejvíce líbily. Nakonec jsme se shodli, že co je malý, to je sice pěkný, ale na stránku druhou chceme voličů hodně, a pořád je lepší mít postavu, kde si můžete nahňácat třetí kozu kde chcete, než abyste po hrudi honily dvě napnuté bradavky.“

 

Milan Chovanec v roce 2013 ještě předtím, než se rozhodnul pro dobro strany obětovat sám sebe

Momentální předseda ČSSD zahájil transformaci v něco hezčího, milejšího a usměvavějšího již před pár lety, kdy se preference ČSSD začaly poprvé propadat, a v rámci dlouhodobého plánování bylo rozhodnuto, že proběhne ve straně reorganizace. Navíc by si postavením ženy do čela strany ČSSD šplhnuli u Zelených a silný partner pro koalici se vždycky hodí. (poznámka redakce: v roce 2013 se ještě pochopitelně nevědělo, že tak hlasitá strana může mít pouze 2 % volební úspěšnost. Kdyby to před lety ČSSD tušilo, možná by se kroky v plastické chirurgii ubíraly jiným směrem. Například k operativnímu zvětšení penisu. To ale ČSSD samozřejmě nemohla tušit, že v roce 2017 vyhraje volby Babiš a Okamura)

Je naprosto jasné, že po zmařených volbách byla transformace už příliš rozjetý vlak na to, aby šla zastavit. Milana Chovance tak čeká v prosinci poslední a nejzásadnější zákrok, který z něj definitivně udělá politika bez koulí.

Politologové se nicméně i přes nezdařený záměr domnívají, že změna image leadera ČSSD skomírající straně pomůže. Mimo jiných machinací je ve hře také velmi líbivá myšlenka, ve které by byl na Chovance těsně před finálním zákrokem přepsán celý dluh ČSSD, který by v podstatě zaniknul, protože po operaci by dlužník neexistoval. Byla by tu pouze Milena Chovancová, nová osobnost v čele sociální demokracie. A čistý štít pochopitelně láká nové voliče téměř tak dobře, jako kobliha z ruky oligarchy.

 

Post Author: Redakce