Severokorejští vědci mluvili s mrtvým americkým agentem. Neodpovídal.

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Již tak dost vyhrocenou situaci mezi Spojenými státy a Severní Koreou komplikuje odhalení amerického tajného agenta na území Korejské lidově demokratické republiky. Ten se sice vydával za studenta s vízem, my všichni ale víme, že do Pchjongjangu západní studenti běžně studovat nechodí.

O dopadení amerického špiona informovala v pátek večer národní televize KCTV s odvoláním na tajnou službu a vědecký Národní institut mezinárodních hrozeb. K dopadení podle televize pomohlo krom podezřelého chování i neobvyklý vzhled domnělého studenta. Ten totiž na hlavní Pchjongjangské třídě během ranní špičky usednul na lavičku a rozbalil si svoji svačinu. To v rámci vyhlášeného celonárodního hladomoru považuje tajná služba jako krajně neetické, neboť tím mezi spoluobčany rozdmýchává vzájemnou závist. Tajná služba při kontrole dokladů nakonec zakročila, neboť se ukázalo, že údajný student není důkladně špinavý od manuální práce, ale je prostě jen černý.

Mezi zajištěnými zavazadly agenta byl nalezen i fotoaparát s nevyvratitelně špionážním materiálem

Agent během zatýkání nekladl odpor. Bohužel jej však omylem usmrtilo sedm zbloudilých kulek z pistolí pořádkové policie, které jsou běžně užívány pro rozhánění hladových holubů a davů.
Tělo agenta bylo následně převezeno do Národního institutu mezinárodních hrozeb, kde vědci dostali nelehký úkol, pokusit se promluvit s americkým špionem a zjistit informace, které měl předat po návratu na americkou půdu vládě.

Členové severokorejské pořádkové policie během vyznamenání za rozhánění hladových holubů a davů a zneškodnění amerického špiona.

Vědcům tak bylo umožněno na několik dní opustit jejich pracovní rutinu a byli osvobozeni od práce na jaderných zbraních a jiných mezinárodních hrozbách. Vědecký tým však po dvou týdnech ovoce svého úsilí nesklidil. Podle vedoucího vědeckého týmu Li´ yen Kun-dhy (toho času již mrtev) totiž vyslýchaný kladl odpor a odmítal vypovídat. Vědci sáhli dokonce po donucovacích prostředcích. Agent však nereagoval na lechtání, štípání, waterboarding, dokonce ani na trhání nehtů. Nereagoval ani na maraton Babovřesků. Když se mu nakonec pokusili rozvázat jazyk hladovkou, začal špion po týdnu demonstrativně smrdět.

Severokorejská tajná služba hodnotí tento vědecký pokus jako neúspěch. Z dostupných informací si však dokázala udělat obrázek o tvrdosti amerických špionů a přiznává, že bude muset své agenty operující na americké půdě doškolit v odolnosti.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi