Britský holič odmítl ostříhat muslimku!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Incident se stal podle médií v Birminghamu počátkem září, když mladá muslimka vešla do dámského kadeřnictví a žádala něco moderního, co se bude líbit manželovi a Alláhovi. V tu chvíli Abdula ještě netušila, že holičství provozuje nacionální násilník, který ji bude omezovat na jejích právech!

Abdula (27) je matkou sedmi dětí. Do Velké Británie se přistěhovala společně s rodinou v létě tohoto roku. Mnoho času tráví se svými spolumanželkami, kde se vzájemně při hlídání dětí baví o posledních módních trendech a vzájemně se tak hecují v tom, která manželka bude aktuálně v harému nejoblíbenější.

„Chtěla jsem vyzkoušet něco vyloženě evropského. Starý kontinent je přeci proslavený smyslem pro krásu žen. Sheredzáda mi poradila, že mého spolumuže nejlépe oslním novým účesem. Možná bych si mohla i přebarvit vlasy na zrzku nebo dokonce blond… Blond se Achmedovi moc líbí. Často se na ně kouká! Vydala jsem se tedy do místního salonu se záměrem změny vizáže. K té však nakonec nedošlo, protože mě ten odporný holičský pes urazil! S brekem jsem poté utekla znovu domů.”

K incidentu se nám vyjádřila i druhá strana, která pochybení svých zaměstnanců rezolutně odmítá. Aby totiž bylo možné vlasy obarvit, nebo alespoň ostříhat, je bezpodmínečně nutné, aby muslimka odložila svůj nikáb.

Abdula se musí smířit se svým starým účesem!

Nikáb, případně též Niqáb (arabsky: نِقاب‎) je závoj zakrývající obličej mimo očí. Žena, která ho nosí, je označována za munaqqabah (množné číslo munaqqabāt), i když dnes se často používá slovo niqábi. Nikáb bývá často zaměňován s burkou – pojmenování závisí hlavně na zeměpisné oblasti. Podle některých islámských učenců je nikáb povinností (fard), zatímco jiní jeho nošení považují pouze za chvályhodný čin (mustahabb).

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi