Zvrat v kauze Peroutka. Článek byl nalezen vlevo dole!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Praha – Nečekaný zvrat v kauze Peroutkova článku Hitler je gentleman přinesl Hrad. Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka dnes došlo k nálezu několika významných dokumentů, mezi kterými je prý i dlouho hledaný článek.

„Vyklízeli jsme starou kancelář po Forejtovi,“ vysvětluje okolnosti nálezu během tiskové konference mluvčí prezidenta. „Chtěli jsme z jeho kanceláře udělat pro pana prezidenta kuřácký salónek, protože mezi jídelnou a ložnicí si pan prezident nemá kde odfrknout a načerpat trochu čerstvého vzduchu a sil. Vyklidili jsme tedy po Forejtovi jeho kancelář, která splňovala mimo jiné i dispoziční parametry, neboť se nachází stejně daleko od jídelny, prezidentských komnat, toalet, heliportu a od příkopu s hradními krokodýly. Forejt měl u zdi takovou velkou zamčenou almaru, od které měl klíč jen on. Pochopitelně s Forejtem zmizel i klíč. A protože odešel dost narychlo, ani si nestihl pořádně sbalit svých pět švestek. No tak jsme ty dveře vypáčili, abychom skříň před transportem vyprázdnili… a byl tam!“ Ovčáček s téměř posvátnou vážností šťouchl brýle ze špičky nosu a zaprášený nos si utřel.

S panem Ovčáčkem dnes evidentně cloumaly emoce. Během konference těkal, dělal zvláštní grimasy a někdy mu nebylo úplně dobře rozumět.

„Jakmile opadla mlha ze silné vrstvy prachu, který byl ve skříni, našli jsme kromě směsi bylinek s podivně omamnou vůní a menší domácí lékárny i popelník plný spáleného papíru, na kterém stálo žehem strávené jméno Peroutka!“

Ovčáček dále popisuje, mnouc si červené oči, jak byl Forejt náruživým kuřákem a že si své cigarety balil zásadně sám. Z Vatikánu si přitom objednával vzácné svazky, neboť si potrpěl na vůni pálených historických dokumentů, která jeho cigaretám dávala charakteristické a nezaměnitelné aroma. „Mnohdy jsme se ho ptali, jestli v tom nemá trávu, ale ne. Tvrdil, že za aroma může starý inkoust. Dnes si již jsme ale téměř jisti, že Forejt jednoduše neodolal svým choutkám a Peroutku prostě vyhulil.“

Popel z článku bude přidán do urny Ferdinanda Peroutky.

Kuriózní na celé situaci je to, že popel z článku se nacházel přesně tam, kde předpověděl pan prezident Zeman. Vlevo dole. Nedá se tedy pochybovat o tom, že pan prezident věděl, kde se článek nachází. Jen zapomenul zmínit, že to nebylo v novinách, ale ve skříni.

Kromě Peroutkova článku zde byly nalezeny i pozůstatky Trumpova dopisu s pozvánkou do Bílého domu a pár dalších zásadních dokumentů, které byly již notnou dobu postrádány, jako například smluvní dokumenty k aféře Bamberk.

,,Nedá se pochybovat o tom, že pan prezident znovu mluvil pravdu a nic než pravdu. Marně jsme se pokoušeli našim odpůrců vysvětlit, že jsou to idioti. Nedali si říct, tak tady to mají!” uzavírá konferenci Ovčáček. Vzhledem k tomu, že se Forejtova skříň ukázala být mnohem bezpečnější než kdejaký hradní trezor, kancelář prezidenta komodu plánuje využívat i nadále, a to jako archiv přísně tajných dokumentů. Nově bude do této skříně odložena a ztracena plná lékařská zpráva o zdravotním stavu prezidenta Zemana.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi