Aby obešla kvóty EU, nalepila si před návštěvou kadeřnictví knír. S tímhle ale nepočítala!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Když se Monika H. 29. července 2017 vydala do nejmenovaného pražského salónu pro svůj nový účes, nečekala, že její změna vizáže nabere nečekaný směr. Po vzoru žen z Německa, Francie a Španělska si před vstupem do kadeřnictví nalepila knírek, aby tak obešla kvóty EU a dosáhla na výhodnější cenu střihu, která je inkasována za pánské kadeřnické služby. Rozdíl mezi dámským a pánským kadeřnictvím přitom bývá někdy i v řádech několika set procent. Není tedy divu, že méně majetné ženy, které přesto touží být krásné a žádoucí, nesmyslná pravidla a zákony z EU obcházejí.

Hans Jürgen Schwarz, kterému v Berlíně patří řetězec věhlasných kadeřnictví, se nám k problematice vyjádřil.

“Jedná se vzájemně o neoficiální výpomoc mezi ženami. Holička vždy dostane stejnou marži. Je úplně jedno, jestli stříhá muže nebo ženu. To, co je pro inkasovanou částku důležité, je informace na vystaveném účtu. Tedy zda byla stříhána žena. V tomto případě přichází na řadu automaticky přirážka EU. Aby se předešlo handrkování a zbytečným posunkům, je mezi ženami nepsané pravidlo, že nalepený knírek je automaticky cena pánského kadeřnictví.”

S touto myšlenkou vstoupila Monika H. do kadeřnictví i v Praze. Nikdy předtím podle svých slov tuto taktiku nezkoušela, ale očekávala, že pravidla budou v EU všude stejná. Zapomenula ovšem, že pravidla nejsou zvyklosti. Navíc je známo, že Česká republika patří více Rusku a Číně, než Evropské unii. Novinky ze západu se k nám tedy dostávají podstatně pomaleji, než ty z východu.

I takto genderově “vyvážené” může být holičství podle vize EU

 

Monika H. byla nemile překvapena, když i přes žádost “trochu zkrátit”, zajela holička s holicím strojkem na délku 3 cm a zeptala se, jestli to takto stačí. Přivolaná Česká obchodní inspekce nejenže nezjistila v kadeřnictví pochybení, ale Monika má nyní i popotahování se zákonem, neboť se zcela zjevně pokusila o podvod a krácení daní. Monika H. se prý nicméně vyjádřila, že do kadeřnictví s knírkem už nikdy nevstoupí. Pro jistotu si vezme i “pushupku”, aby nedošlo k dalším nepříjemnostem.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi