Při orání pole objevil naleziště ropy. Ruský ropovod zázračně vyschl!

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 5 minut.

Běžné vyorávání brambor změnilo pana Oráče z Hodonínska na boháče. Při zemědělských pracích na svém poli totiž narazil na ropu. Zázrak přišel jako na zavolanou. Ruský ropovod totiž náhle vyschl a nedaří se najít vysvětlení.

„Pole jsem koupil jen před pár lety jako ornou půdu,“ vysvětluje Přemysl Oráč novinářům, zatímco za jeho zády do nebe stříká gejzír drahocenné ropy. „Dvacetihektarový pozemek mě přišel poměrně levně,“ vzpomíná zemědělec. „Jen jsem tady nesměl stavět, protože tu je pod zemí nějaká infrastruktura s optickými kabely či co“. Díky tomu, že parcelu není možné použít pro stavbu, vyšel pozemek o více než polovinu levněji, než sousedící pozemky na Hodonínsku. „Chtěl jsem si na stará kolena v důchodu trochu zafarmařit. Vůbec mě nenapadlo, že bych na tom mohl třeba i zbohatnout.“

Oráč s pluhem zřejmě odkryl prameniště ropy. Tlak odhodil traktor do několik set metrů vzdálené stráně. Zničeného traktoru pan Oráč nelituje. Koupí si celou fabriku na traktory.

A panu Oráčovi se prakticky ihned po nálezu ropy začaly hrnout obchodní nabídky. Mimo jiného i od České republiky, která řeší náhlý výpadek v dodávkách ropy z Ruska. „Je to pro nás samozřejmě nová záležitost. Sice jsme se setkávali s výhrůžkami, že jestli Rusku nepůjdeme na ruku, od ropy nás odstřihnout. Mysleli jsme ale, že je to takové to bububu. Asi jako když Putin patnáct let slibuje, že se americká ekonomika co nevidět díky Rusku zhroutí,“ svěřuje se mluvčí největší české rafinerie, pan Ben Zhin. „Česká republika má samozřejmě nemalé rezervy a s ropou vyjde minimálně na příští dva týdny. Nechceme ale nic nechávat náhodě a chceme jednat, kdyby se výpadek na ruské straně nepodařilo vyřešit.“

Česká republika má zásoby ropy na několik týdnů

Spekulace o tom, že Rusko uzavřelo kohoutky jako reakce na naleziště ropy na Moravě, se naší redakci nepodařilo potvrdit, ovšem ani vyvrátit. Podle oficiálního stanoviska Rusko svoji vinu na vzniklé situaci paradoxně odmítá. Rusko se nechalo slyšet, že kohoutky s ropou do České republiky rozhodně nezavřelo. Ba naopak, na diplomatický dotaz odpověděl náš obchodní partner tak, že je ještě více pootevřel, čímž zvýšil průtok v ropovodu a tlak o 20 %. Marně. V centrálním tankovišti v Kralupech nevytekl za poslední dva dny ani barel ropy.

Minulý týden bramborové, dnes ropné pole.

O poznání jiná situace však panuje na Hodonínsku, kde se pole s brambory za posledních pár dnů změnilo na ropné pole. Situace je o to kurioznější, že se zřejmě jedná o povrchové naleziště a ropa je v něm mimořádně čistá. Tlak ve zřídle navíc od včerejška ještě zesílil, takže gejzír je teď vidět i z věže několik desítek kilometrů vzdáleného kostela v Kyjově. Odborníci se tedy naprosto oprávněně domnívají, že se může jednat o jedno z největších nalezišť, které bylo za posledních 50 let nalezeno.

Hodonínští vítají Američany, kteří přispěchali bránit demokracii

O významnosti svědčí koneckonců i změna trasy průjezdu amerického konvoje, který se poučil z předchozích nezdarů a svoji trasu posledních pár let neabsolvuje přes Ťokův průsmyk. Podle posledních informací má však Hodonínsko problémy s prosazováním demokracie, a proto zde americký konvoj dočasně rozbil svůj tábor, aby lokalitu zajistil.

 


Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi