Greta zrecyklovala tisíce medúz. Myslela, že jde o plastové tašky.

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 3 minut.

Greta Thunberg se narodila ve skandinávském městěčku Fückplast. Tato mladá dívka s copy ve tvaru natrávené vánočky je již od deseti let radikální klimatickou aktivistkou bojující za ochranu celé planety.

Gretě se nemůžeme divit, Země je v dezolátním stavu. V Indii si každý nemytý Koothrappali myslí, že moře = kontejner, sprcha, hajzl a bidet. USA jsou plné špekounů, kteří vytáhnou auto kvůli vybírání poštovní schránky – auto má navíc spotřebu průměrného tanku, takže je ekologičtější jezdit na filety z delfínů. V Africe není problém sejmout slona jen kvůli slonovině, kterou šňupou buržoázní číňánci ve snaze dosáhnout intergalaktické erekce mikroskopického pérka. V Brazílii likvidují prales jen kvůli ekonomické prosperitě – co na tom, že se tahle biodiverzita utvářela miliony let. Japonci harpunují jedna z nejkrásnějších a nejohroženějších stvoření na planetě….. A takhle můžeme pokračovat donekonečna.

I přes očividné problémy, které lidstvo způsobuje, je Greta pod palbou mediálně známých paličů pneumatik, kteří se ji snaží zdiskreditovat. ,,Kdo by bral vážně patnáctiletou piču, jejíž vrstevnice nechlastají nic jiného než Bubble tea, omdlívají na koncertech Slzy, vystavují prdel na instagramu a těží nerostné suroviny ve hře s grafikou japonského genitálu”, podotkl například Václav Klaus mladší – hrdý pojebávač malých dětí, jehož tvář sloužila jako předloha ke stavbě Tančícího domu. Greta Thunberg se ale dokáže poměrně efektivně bránit. Na komentáře VKml zareagovala štiplavou poznámkou ,,Ekologicky závadné kondomy by mohly být nahrazeny na recyklovaný papír vytištěnou fotkou VKml”, čímž byla celá přestřelka ukončena. Grétě ale není vytýkán jen nízký věk. Trpí také širokou škálou duševních onemocnění. Byl jí diagnostikován Aspergerův syndrom, obsedantně kompulzivní porucha a selektivní mutismus. Pokud nevíte o co jde, zkuste si představit Kurta Cobaina, který hraje v seriálu Můj přítel Monk.

Na věrohodnosti Gretě nepomůže ani událost, ke které došlo dnes ráno. Greta pluje již několik dní na jachtě ve snaze dorazit na konferenci konanou v USA, kde by ráda prezentovala svůj negativní pohled na důsledky letecké dopravy. Místo hrdinského činu spočívajícím v ekologickém způsobu cesty do Spojených států si ale trhla pořádnou ostudu, když se během plavby pochlubila zrecyklováním tisíců plastových tašek, které vylovila z oceánu. Po dvou hodinách totiž zjistila, že na palubě lodi usušila tisíce medúz.

Greta bohužel nepoznala rozdíl mezi medúzou a plastovou taškou

 

Post Author: Švýcarák

Švýcarák, vlastním jménem Ctibor Příbor, je zakomplexovaný muž s malým egem, kontem, pérem a kouty, v nichž by mohla klečet Halina Pawlowská. Jelikož není zrovna lev salónů, žije v 1+kk s manželkou jménem Donuta Nutello. Donuta není drobná dívenka, kterou opřete v koupelně na umývadle, aniž byste se propadli stropem o tři patra níž a vytvořili siluetu hrocha na asfaltu podzemního parkoviště. A tak Ctibor utíká z reality prostřednictvím kritiky všeho a všech.