Za výrazně žlutější barvu Měsíce mohou kvetoucí pole řepky na jeho povrchu

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

Podivného astrologického jevu si v posledních dnech všimly po celém světě miliony lidí. Měsíc totiž na obloze září výrazně žlutější barvou, než je obvyklé. Po několika dnech tápání jsme se jako první dopátrali pravdy. Za zářivou žlutou nemůže mimozemská invaze ani rozsáhlý požár. Vysvětlení je totiž mnohem snazší. Měsíc koupil Andrej Babiš a vysel na něm řepku.

 

,,Však oni tu pořád brečí, že je tu všude moc řepky. Že to smrdí a že to ničí přírodu, hovada sprostá,” vysvětlil nám dnes při soukromém interview Andrej Babiš. Ten se již vloni zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako první oligarcha, jehož dílo je vidět z vesmíru. V tomto případě se jednalo o snímek České republiky, který pořídila vesmírná stanice ISS a na kterém republika zářila v jinak temné Evropě díky kvetoucí řepce. ,,Nebudem to počůvat. Dostali levnější jízdenky na vlak? Dostali. Zvýšil jsem jim důchod? Zvýšil. I na tom posratém Čapáku jsem jim udělal ZOO, aby tam ti parchanti nevděčných sviní mohli jezdit na pštrosech. A čo z toho. Člověk si ani nemůže v klidu podnikat, aby mu nevyčetli, že dva týdny v roce kvete řepka a šetky to strašně sere,” hřímal Babiš, který se rozhodl k outsourcovaní divize řepky mimo naší planetu.

 

Americký astronaut si na Měsíci fotí řepkové pole

Jeden z nejbohatších oligarchů na světě totiž už předloni využil lákavé nabídky realitních makléřů a za příznivou cenu dvou dolarů za metr čtvereční zakoupil parcely na Měsíci. Díky minimálnímu osídlení očekává, že se v příštích letech vyhne hlasitým křiklounům, neboť postupně plánuje veškerou produkci řepky přesunout právě na Měsíc. Chytrý podnikatelský záměr má však drobnou vadu na kráse. Měsíc na nebi září během květu řepky téměř stejně intenzivně jako Slunce. Po celém světě je tak pozorován prudký nárůst insomnie, která se obvykle vyskytuje spíše ve skandinávských zemích.

 

Intenzivnější svit Měsíce nedělá některým lidem dobře.

,,Když spím, tak mám snad zavřené oči. Je to kampaň!” odmítá četné stížnosti Andrej Babiš. Podle něho se jedná o účelovou hysterii, která má za úkol zničit jeho dobré jméno. ,,Jestli mi chtějí vyhlásit válku, sorry jako, ale bránit se nebudu!” Podle nepodložených informací totiž Andrej Babiš na Měsíci disponuje i Agroferto-základnou a vyvíjí kromě pesticidů proti pangalaktickým mandelinkám zřejmě i zbraně hromadného ničení, které mají být poháněny právě energií z přebytečného záření řepky. OSN již minulý týden zveřejnilo znepokojivou zprávu, ve které se obává, že pokud by se Andrej Babiš nasral, mohl by svůj “řepný” paprsek namířit na libovolnou světovou velmoc.


 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi