Demonstrace prospívají ekonomice, pochvaluje si Babiš

Délka textu: Článek přečtete zhruba za 4 minut.

“Moc se těším na další demonstraci. Moc svým odpůrcům děkuji!” glosoval dnes odpoledne na tiskové konferenci Andrej Babiš, který zveřejnil kvartální ekonomické výsledky pro Českou republiku. Závěry jsou zcela zřejmé. Demonstrace a s nimi spojený vnitrostátní cestovní ruch pozitivně ovlivňují nejen ekonomiku státu, ale i Agrofertu.

Ze zprávy je mimo jiných výsledků patrné, že boom zažívá například železniční doprava, která se z balancování na hraně efektivity díky nájezdům sluníčkářů a eurofašistických zaprodanců dostala mezi nejvýdělečnější státní podniky. Podobné výsledky zažívají ale i hotely a penziony v Praze. Spousta demonstrantů totiž nechce na noc cestovat a tráví čas do druhého dne v pražských ubytovacích zařízeních, které by jinak mimo sezónu zely prázdnotou. Obsazenost hotelů mimochodem zvyšuje obrat i restauracím a veřejným záchodům.

Andy díky ojebávce zase vydělal

Velmi přesná čísla má premiér například i přímo z náměstí, kam firmy z jeho holdingu dodávají potraviny. Jen během poslední demonstrace se ve stáncích prodalo přesně:

  • 16.435 párků v rohlíku (párky značky Vodňanské kuře, rohlíky od Penamu)
  • 1.245 klobás (značka Kmotr, chléb od Penamu)
  • 6 trdelníků

Zároveň zde byla včera vystavena účtenka, která je v populární hře Účtenkovka výherní, a pokud ji demonstrant zaregistruje do konce měsíce, při náhodném tažení vyhraje soukromý automobil. “Šak mi to prospieva. Aj republice. Sorry jako, ale já jsem rád, že tam stojí a mávají mi. Tyhle happeningy by se měly konat častěji”, hřímal Andrej Babiš během přehrabování v zelených číslech Agrofertu. “Vlastně nejhorší je, že nedokážeme odhadnout, jaká demonstrace bude pro obchod úspěšná a jaká ne. Když měl Okamura s Ortelem demonstraci na Václaváku, dovezli jsme tam pro vlastence půl tuny kuřecích párků, a ti čůráci si nic nekoupili, protože jsou všichni v exekuci! Až pak mi Mára vysvětlil, že tyhle národnostní skupiny choděj i na takové shame akce, jako je třeba oslava 1. máje s ČSSD, protože tam čepujou pivo zdarma.”

Demonstrace je ve skutečnosti fronta na párek v rohlíku

Demonstrace pracujících horních 10.000 jsou ale podle výsledků mnohem efektivnější. Nepřímý vliv na tom bude mít zřejmě i George Soroš, který si v destruktivních akcích proti politickým systémům libuje a pumpuje do demonstrantů nemalé částky za účast. Za jednu demonstraci si tak podle některých křiklounů můžete vydělat i sto korun a sedmdesáti korunovou stravenku. Pokud přinesete tlampač nebo protestní ceduli, získáte navíc odznáček Refugees welcome. “Nemalou část zisku fastfoodů na náměstích činí trinkgelty”, přiznává Andrej Babiš. “Párek v rohlíku prodáváme za padesát korun a na stravenky jednoduše nevracíme.”

Nejsme slepí a máme hlad. A máme i odznáčky!

Premiér se však obává, že demonstrace omrzí. I proto hledá stále nové způsoby, jak movité spoluobčany nasrat novými tématy. A přestože kauza Benešová potáhne ekonomiku České republiky ještě minimálně dva týdny, je nutné myslet na budoucnost. “Třeba jim nakecám, že prodám Číně Karlštejn”, uzavírá Andrej Babiš, který hlasitě uvažuje o tématech příštích demonstrací.

 

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi