Jak zdebilnit národ (část čtvrtá): Notre-Dame, lži a video


Délka textu: Článek přečtete zhruba za 16 minut.

Je to tu zase. Tolik opakovaná šablona debilna vstává z popela, aby z tisíců uživatelů Facebooku znovu udělala totální kretény. Paradoxně to kreténům nevadí, protože tohle je jejich chvíle. Chvíle, na kterou čekali. Za kterou se modlili. A nic a nikdo jim nevymluví, že se pletou!

15. duben je všeobecně pokládán za nejsmolnější den v roce. Kromě jiných zářezů na pažbě se například potopil Titanic, nebo vybuchla sopka Eyjafjallajökull (která nakonec nezastavila životy, ale jen leteckou dopravu na několik dní). V roce 2019 si 15. duben vybral daň v podobě požáru ikonické budovy Notre-Dame. A protože se toho za těch pár dnů stalo poměrně hodně, pojďme si udělat krátké shrnutí toho, jak se kreténi pokusili ukrást tento den.

15.04.2019 – smolný den pro Notre-Dame

Život uvědomělého obránce tradiční rodiny a kultury je v zásadě poměrně složitý. V předchozích dílech jsme si ukázali, že podobné entity mají jasnou potřebu shlukovat se do společných skupin, kde se vzájemně plácají po zádech a sdílí mezi sebou hoaxy a lži, které se stávají pevnými základy kultury a jejich vnímání reality. Zároveň tento způsob života nese nelehkou úlohu, neboť tito lidé stávají se v řadách kriticky myslících lidí terčem posměchu a určitého pohrdání. To naše milé pseudovlastence vede k jedinému závěru: nepolevit! Přece nejsou nějaké tupé ovce, které změní názor jen proto, že jim někdo ukáže relevantní důkazy a protiargumenty. Když se podíváte na svém okolí na ty, kteří žijí s myšlenkou, že Evropa je ve válce, počet jedinců, kteří změnili názor, by spočítal na jedné ruce medvěd tříprsťák. Stejně tak je možné pozorovat podivný fenomén, tzv. „vlastenci“ vyčkávají na sebemenší záminku, aby vám mohli vmest do tváře argument „já vám to celou dobu říkal“. A to i za předpokladu, že je od začátku jasné, že předložený „důkaz“ není relevantní. Vyargumentujete předloženou kravinu a zesměšníte tím bodrého ochránce české kotliny? OK. Tak se stáhne do ulity a utvrdí se v tom, že je na něj pořádán hon, protože se nebojí říkat „pravdu“. Vychází mi z toho zcela logický závěr, že konkrétní část populace vyžaduje pro své fungování žít ve lži.

Král Fridrich II Veliký kontroluje sklizeň brambor.

Ostatně averze k institucím a „elitám“ zde byla prakticky odjakživa. Vybavuje se mi způsob, kterým se pruská šlechta snažila rozšířit novou plodinu dovezenou z dálného západu. Brambory slibovaly poměrně rychlou a na údržbu nenáročnou plodinu, která navíc nabídla obměnu v dobovém jídelníčku a jistou spásu před častými hladomory. Výsledek? Sedláci brambory dali prasatům, protože nestáli o milodary. Brambory se tak staly výsadou šlechtických dvorů. Brzy se začalo z úst služebných mezi spodinou šuškat, že šlechtě je servírována pochoutka z nového světa a že si ji vrchnost nechává sama pro sebe. Pomocí lsti se tedy šlechta znovu pokusila rozšířit brambory mezi chudinu a sedláky. Na různých místech ve dvorech nakupili hromady brambor a ty nechali střežit po zuby ozbrojenými vojáky. Po několika dnech byli vojáci z noční hlídky staženi a ráno hromady ve dvorech už nebyly.

Vincent van Gogh (1885) – Jedlíci brambor

K velké smůle všech zúčastněných sedláci bohužel nevěděli, jak brambory pěstovat – respektive sklízet. Domnívali se, že plodina se sklízí nad zemí, podobně jako třeba pšenice nebo žito. Bobule a celá rostlina naneštěstí kromě hlíz obsahuje jed solanin. To vedlo k rozšíření další fámy, že vrchnost nechala otrávit studny. Když se na celou situaci podíváte z širšího měřítka, vlastně se za těch pár set let vůbec nic nového v uvažování lidí nestalo.

Dobová fotografie Národního divadla po požáru

Faktem nicméně zůstává, že podobné lži mohou posloužit i dobré věci. Fáma, že rakousko-uherská monarchie nechala vypálit nově vybudované Národní divadlo, aby potlačilo národní obrození, podnítilo k vlně vlastenectví a na nové divadlo se tak lidé složili za třetinu doby, která byla potřeba na stavbu původní budovy. Dost možná tak tato malá lež pomohla k rozmachu českého vlastenectví, který je dodnes ve Vídni znám jako „český zázrak“.

Proč se směje? Slušnočeši v tom mají jasno!

Nabízí se tedy otázka, jakému režimu má posloužit spirála lží, která se začala objevovat na sociálních sítích prakticky ve stejný okamžik, kdy byly sdíleny první snímky hořící katedrály Notre-Dame. Záhy se totiž začaly objevovat první informace o tom, že požár je atentát a nejasnou zprávu o konci světa mají na triku jak jinak než islámisté, kteří přišli do Evropy, aby nám zbořili kostely. Nikdo do nich za účelem modlitby sice stejně nechodí, ale na naše křesťanské tradice a kostely si sahat nenecháme!

šťastní muslimové utíkají od požáru… -nebo také ne?!

Když se pak objevily první snímky vysmátých islamistů, kteří si fotí dílo zkázy, případně „jakoby“ utíkají z místa činu, dílo zkázy bylo dokonáno. Co na tom, že je fotografie poměrně laciný Photoshop (což je naprosto pochopitelné, protože fotografie vznikla v poměrně krátkém časovém úseku). Když projedete historii Facebooku od 15. dubna 2019, prakticky na vás vyskočí přesně dvě fotografie „slavících“ islamistů. V různém rozlišení a ořezu, ale vždy ty stejné. Přitom jedna je prokázané falzum a u druhé není možné s určitostí říci, proč se na ni aktér směje. Koneckonců na jedné ze dvou fotek, které leaknuly na sociální sítě od Emmy Smetana, se směje i ona. V sémantickém slovníku pseudovlastenců by to tedy mělo znamenat, že i ona oslavuje zkázu křesťanského symbolu. Tedy k zdebilnění populace stačily přesně dvě fotografie. Představte si, jak by to asi vypadalo, kdyby si někdo s propagandou dal více práce.

// EDIT 29.04.2019: S jinými expertízami přišly i jiné organizace, které fotku naopak shledávají za autentickou. V rámci objektivity tímto přikládáme odkaz s bližšími informacemi: https://manipulatori.cz/fotografie-smejicich-se-lidi-pred-katedralou-notre-dame-je-pravdepodobne-prava/

National Center for Media Forensis při univerzitě Colorado Denver po rozboru fotografie došel k názoru, že obě postavy na fotografii jsou dodatečně přidány a nejsou konzistentní se zbytkem obrázku. Taktéž je patrné zoomování na pravé tváři. Vedle stojící postava prošla podobnými úpravami. Fotografii zveřejnila anglická mutace webu Sputnik a na analýzu obrázku web reagoval článkem „Hlídači fake news napsali fake news o Sputniku“.

 

Zatímco probíhá hašení požáru, úřady poprvé přicházejí s informací, že požár nebude vyšetřován jako atentát, ale jako nehoda či nedbalost. Voda na mlýn odpůrců, kteří jsou už teď nejlépe přesvědčeni o tom, kdo má v požáru prsty. Že se nejednalo o atentát konstatují úřady i několik dní po té, co byl požár uhašen a do trosek se poprvé vydali experti. A víte co? Neomylná část populace si začala všímat, jak moc se úřady snaží zdůraznit, že požár nebyl atentát.

Hampl, který jako “bílý heterosexuální muž”, nemá jasno ani ve své identitě, v tom má jasno.

Pokud přitom porovnáme s  událostí 11. září a pádem WTC, musí být každému jasné, že radikální buňky by si takový úspěch nenechaly pro sebe. Vždyť jen pár hodin po útoku se k akci přihlásila Al Kaida.  Vzpomeňme si nicméně, že ani toto doznání nestačilo, aby si američtí redneck nezačali myslet, že 11. září bylo řízeno vládou USA a ta tak měla záminku vpadnout do Afghanistánu. Také bylo běžným argumentem, že demolice byla řízená, protože barák musí padnout zákonitě do strany jako poražený strom, a z fyzikálního hlediska je nemožné, aby se budova zhroutila do sebe. Nebo také existuje méně rozšířená teorie, že útok na WTC se nikdy nestal a věže obklopuje elektromagnetické pole, které je dělá neviditelnými.

Matouš Bulíř v tom má jasno.

Samozvaní experti z řad uvědomělých vlastenců na sebe nenechali dlouho čekat. Už během požáru jsme se dočkali konspiračních teorií, které se nebály koketovat ani s kacířskými myšlenkami o řízeném požáru, protože na budově hořela jen střecha, ale lešení ne a ne chytnout.

V budově se během požáru pohyboval hasič. Kdo by to byl řekl…

A pak světlo světa spatřil záběr videa, na kterém po ochozu během požáru prochází hasič ve žluté vestě. V rámci sdílení jej ale převálcovala verze, která byla barevně upravena tak, aby se v Notre-Dame pohyboval člověk v bílé. Voila, a fáma o muslimovi, který se během požáru pohyboval v budově se začala šířit raketovou rychlostí. Stala se další malou lží, na kterou zdebilněná populace čekala, aby všem dokázala, že celou dobu měla pravdu. Ačkoliv Francií více než tři měsíce zmítají demonstrace takzvaných „žlutých vest“ proti sociálním reformám prezidenta Macrona, nikdo ani na chvíli neuvažoval, že by útočníkem mohl být nějaký socialista. Tohle by přece křesťan nikdy neudělal. Ale muslim? Byl to určitě muslim! Pošlete sem nějaké kameny a zahrabte je po hlavu do země. My jim ukážeme, zač je toho křesťanství loket.

Video s názvem “Man In ‘Muslim garb’ Seen At Notre Dame Cathedral Before Fire”, které se šíří po sociálních sítích.

 

 

 

 

Na základě skutečností Jan Hamáček oznámil, že lživé informace o útocích islamistů na Notre-Dame budou potírány. Ostatně není to poprvé. Podobný „hon“ na lháře tu byl například už při útoku na mešitu na Novém Zélandě. Plody ovoce jsme mohli pozorovat i v rámci nenávistných komentářů u teplické smíšené třídy základní školy. A chudáci lháři začali kvičet o cenzuře, svobodě slova a demokracii. Je svým způsobem kouzelné, že se tito jedinci dožadují stejného práva, které by nejraději zašlapali do země. Nehledě na to, že stále ještě můžeme v naší zemi říkat nahlas, co se nám zlíbí, čímž svoboda slova omezena nebyla. Záleží jen, jestli jste za to, co řeknete ochotni nést také následky.

Petr Timis Timco v tom má jasno.

Macron den po požáru oznámil mezinárodní veřejnou sbírku na opravu katedrály. Do té začali spontánně po desítkách (i stovkách) milionů dolarů přispívat miliardáři z celého světa… K nelibosti obyčejných občanů. Možná by bylo fajn zjistit, zda takový řadový kritik někdy na něco přispěl jinak, než sběrem víček. Každopádně vás asi nepřekvapí nová varianta vzniku požáru. Notre-Dame totiž lehl popelem, aby si dary mohli milionáři odečíst z daní.

Štěpán Stráník v tom má jasno.

Takže co s tím? Demokracie není dokonalá, ale v rámci možností, které by ji mohly nahradit, je stále tou nejlepší variantou. Demokracie je výsada, ne právo. Kouzlo demokracie je především v její zranitelnosti. Pokud se nekompetentní stádo bude za demokracii jen schovávat, ale nedělat nic pro to, aby ji udrželo, je to ta nejsnazší varianta, jak ji zabít a nahradit něčím strašidelnějším.

Radek Bibrle v tom má jasno.

 

Post Author: Parzival

Maskot Paralelních listů. Ajťák, grafik, PPC-Ninja a autor placený Sorosem s konexemi na Kalouska. O poledních pauzách chodí po ulicích města, hladí děti po vláscích a kolemjdoucím rozdává květiny. Mezi sedmou a osmou večer roní černé perly a ve volných chvílích léčí pohledem rakovinu. Parzivalův (ne)soukromý Spotify playlist: https://spoti.fi/2YrcTIi